Superliga Srbije

Vojvodina slavi Carevića, posle boljeg izvođenja penala, Novosađani savladali Čukarički

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

10.04.2024 19:19
Đorđe Ivanović i Mateus MN Press
Đorđe Ivanović i Mateus

Vojvodina slavi Lazara Carevića. Za polufinale Kupa Srbije bila je potrebna sreća, ali i umešnost izvođača penala, odnosno golmana Posle boljeg izvođenja jedanaesteraca  u narednu fazu takmičenja plasirala se Vojvodina. Novosađani za uspeh najviše duguju golmanu Carevića, koji je odbranio šuteve Milojevića i Jovanovića.

Na kraju Čukarički - Vojvodina 1:1 penalima 3:4. 

Čukarički je u duel sa Vojvodinom ušao sa već standardnim timom, jedinu izmenu Stanić je napravio na desnom beku. Izostao je Stanković, a na njegovom mestu bio je Bojica Nikčević, koji je ove sezone igrao skoro na svim pozicijama. Sa druge strane Novosađani su igrali sa trenutno najjačim timom, a zbog crvenog kartona dobijenog u duelu sa Železničarom, trener Božidar Bandović „komandovao“ je sa tribina stadiona na Banovom brdu.

Uprkos brojnim šansama, Čukarički bolju igru  iz prvog dela nije krunisao golom, a za to je najzaslužniji bio golman Vojvodine, Lazar Carević, koji je u nekoliko navrata fantastično reagovao.

Najbolju priliku domaći tim je imao u 39. minutu. Miladinović je idealno pronašao Adžića na levoj strani. Krilni napadač „brđana“ ostao je sam, imao je priliku da bira gde će da šutira, ali je Carević predvideo njegovu nameru, ušao mu je u šut i sačuvao „nulu“ Novosađanima.

I pre toga je Čukaerički imao priliku da dođe do vođstva. Ivanović je uposlio danas izuzetno raspoloženog Miladinovića u 6. minutu, ali je mladi fudbaler o kome se već uveliko priča poslao loptu preko gola. Isti akteri izveli su akciju i u 15. minutu, ali je šut Miladinovića sa pet metara odbranio Carević.   

Uspela je Vojvodina nekako da se odbrani i težište igre prebaci na drugu stranu. Tako je Zukić u 23. minutu odlično šutirao, a loptu je u korner izbio Vukašin Jovanović.

Osim šanse iz finiša prvog dela igre, Čukarički je i u 30. minutu pretio. Ipak, akciju Nikčevića i Ivanovića nije realizovao Adžić.

Nastavk utakmice četvrtfinala Kupa Srbije, bolje je otvorila Vojvodina. Već u 50. minutu Vukan Savićević je uspeo sebi da stvori prostor na desnoj strani, a onda je sa petnaest metara malo iskosa precizno šutirao i pogodio levi donji ugao gola Samurovića - 0:1

Mogla je Vojvodina i do drugog gola, ali je fantastičnom intervencijom Samurović, odbranio šut Mateusa sa desetak metara. Opet je golman Čukaričkog bio na visini zataka. Savićević je "nadmudrio" Stevanovića, a oonda je šutirao iz prve, ipak i ovoga puta golman domaćeg tima bio je bolji od napadača gostiju.   

U naletu je bila Vojvodina, posle centaršuta Serija sa leve strane, Vukanović je šutirao glavom sa svega nekoliko metata, a na visini zadatka ponovo je bio Samurović.

Video je Goran Stanić da mora nešto da menja, pa je na teren umesto Docića, Adžića i Pavkova, na teren poslao Kovača, Ergelaša i Mela. I upravo su ove izmene vrlo brzo urodile plodom,

A, kako to obično biva, kad se promaše prilike na jednoj, sledi kazna na drugoj strani. U 67. minutu Čukarički je došao do izjednačenja preko Ivanovića, a posle fantastične asistencije Kovača, koji je sa pola terena poslao loptu na nogu krilnom napadaču. Prihvatio je loptu Ivanović, okrenuo jednog igrača Vojvodine i pogodio za 1:1. 

Imao je priliku da dođe do prednosti Čukarički u 85. minutu. Oboren je Melo na ivici šesnaesterca, a Miladin Stevanović je iz slobodnog udarca šutirao preko gola. 

Pokušao je i Ergelaš u 90. minutu, ali je Carević ponovo dobro intervenisao. Čukarički je bio bolji u prvom, Vojvodina u drugom delu, tako da je remi na kraju bio i najpravedniji, a penali su odlučili polufinalistu Kupa Srbije. 

Prvi penal izveo je Milojević, a Carević je pogodio stranu i odbranio udarac veziste Čukaričkog. Zukić je bio siguran za Vojvodinu, kao i Ivanović za Čukarički. Pogodio je i Njgoš Petrović, kao i Melo za 2;2. Lazarević je takođe pogodio, kao i Ergelaš za 3:3. Savićević je pogodio za 3:4, a Carević je obradio šut Vukašinu Jovanoviću za veliko slavlje Novosađana.