Vesti iz fudbala

Čukarički i Zvezda u borbi za trofej: Adžić doneo "Brđanima" drugo finale Kupa Srbije

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

18.05.2023 16:55
Čukarički i Zvezda u borbi za trofej: Adžić doneo "Brđanima" drugo finale Kupa Srbije MN Press

Čukarički je danas u Novom Sadu trijumfovao nad Vojvodinom 1:0 (0:0) i obezbedio plasman u finale Kupa Srbije gde će odmeriti snage sa Crvenom zvezdom. Momenat odluke dogodio se u 71. minutu, kada je Luka Adžić zatresao mrežu domaćina.

Izabranici Dušana Kerkeza su u sredu uspeli da dođu do vođstva od 2:0 protiv Vojvodine, ali je meč zbog obilnih padavina morao da bude prekinut u 33. minutu. Uprkos tome što su "Brđani" imali ozbiljnu prednost, ona je poništena zbog protokola u kom se nalaže da ukoliko nije odigrano 80 odsto meča, rezultat se poništava i igra se od početka.

Nije se to svidelo Čukaričkom, ali je ipak danas izašao na teren i došao do zaslužene pobede. Veliki hendikep timu Radoslava Bataka doneo je drugi žuti, odnosno crveni karton Uroša Vitasa u 52. minutu.

Brojčanu prednost na terenu gosti su uspeli da naplate u 71. minutu i to preko rezerviste koji je u igru ušao tek tri minuta ranije. Nemanja Tošić je uputio sjajan centaršut sa levog boka, a Luka Adžić se sjajno snašao na drugoj stativi i glavom je uspeo da pošalje loptu u mrežu domaćina, pa na taj način donese svom timu drugo finale Kupa u istoriji kluba.

Podsetimo, u za trofej će se boriti sa Crvenom zvezdom koja je juče u Bačkoj Topoli ubedljivo savladala TSC rezultatom 3:0 (1:0). 

Vojvodina - Čukarički 0:1 (0:0)

Stadion: "Karađorđi"

Sudija: Aleksandar Živković

VOJVODINA (4-2-3-1): Simić – Lazarević, Vitas, Ljubisavljević, Antonijević (89. Vukčević) – Topić, Zukić (84. N. Nikolić) – Čumić (68. Traore), U. Nikolić, Malbašić – Kabić (46. Milošević)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Popović – Rogan (68. Stevanović), Drezgić, Pankov, Tošić – Docić, Sisoko – Tomović (76. Stojanović), Ivanović, Ovusu (68. Adžić) – Badamosi (84. Aganspahić)

Kup Srbije, polufinala:

Vojvodina - Čukarički 0:1 (0:0)
/Adžić 71/

TSC - Crvena zvezda 0:3 (0:1)
/Kanga 35p, Ivanić 55, Kangva 73p/