Superliga Srbije

Vezista Čukaričkog Bojica Nikčević pred duel sa Vojvodinom ističe: U ovoj utakmici nema favorita

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2024 20:00
Bojica Nikčević, fudbaler Čukaričkog MN Press
Bojica Nikčević, fudbaler Čukaričkog

Prošle sezone Čukarički i Vojvodina su odlučivali o finalisti Kupa Srbije. Bio je to meč koji je trajao dva dana, prvog na stadionu „Karađorđe“ "brđani" su vodili sa 2:0, ali je zbog obilnih padavina i vremenskih nepogoda sudija morao da prekine utakmica.

Tada su pravila nalagala da se meč igra u novom terminu i da utakmica krene od početka, s obzirom na to da nije odigrano dve trećine utakmice. I u ponovljenom susretu Čukarički je bio bolji, golom Luke Adžića izborio je plasman u finale.

Žreb je ponovo spojio ova dva rivala, sa tom razlikom da će ove sezone Čukarički i Vojvodina odmeriti snage u četvrtfinalu Kupa Srbije, ali na stadionu na Banovom brdu (sreda, 17 časova). Isti rivali su se nedavno sastali u okviru Super lige Srbije, pre samo sedam dana u Novom Sadu je bilo nerešeno (1:1).

"Jesu mečevi u Kupu Srbije specifični, ali je priprema kao i za svaku drugu utakmicu, već smo pri kraju sezone i veoma dobro znamo ko šta treba da radi. Zbog zgusnutog ritma igranja mečeva, a naši prethodni dueli su bili protiv izuzetnih rivala, stručni štab je dosta radio i na oporavku, biće nam potrebno svežine za duel sa Vojvodinom" – istakao je na startu razgovora ofanzivni vezista Čukaričkog Bojica Nikčević.

Momak koji je produkt Omladinske škole Čukaričkog i koji se prethodno kalio u Radničkom iz Pirota i Novom Pazaru, biranim rečima je govorio o novosadskoj ekipi.

"I pre početka sezone znali smo da će nam Vojvodina biti jedan od najvećih konkurenata u borbi za plasman u Evropu. To je veliki klub, slavne tradicije, imam veliko poštovanje prema Novosađanima. Bilo je prelepo igrati pre nedelju dana na „Karađorđu“, pred prilično popunjenim tribinama, uživali smo u takvom ambijentu. Bila je i dobra utakmica na kraju je sako osvojio po bod, a mogli smo do pobede i mi i oni. Što se tiče stila igre, mislim da su oba tima napadački orijentisana, ali opet mnogo zavisi od značaja meča, ne verujem da će se bilo koja od ekipa previše otvoriti. Sve zavisi kako će utakmica biti otvorena".

Vojvodina je u odličnoj formi, ne zna za poraz u poslednjih osam mečeva, posle 29. kola u Super ligi Srbije su na četvrtoj poziciji. Ipak, duel u Kupu Srbije trebalo bi da bude nešto sasvim drugo.

"Adut Vojvodine bi mogla da bude baš ta odlična forma u kojoj se nalaze, a mi napokon igramo na domaćem terenu u Kupu Srbije. Čukarički cele prošle godine nijedan meč, voljom žreba, nije odigrao kao domaćin, red je bio da nam se to vrati ove sezone. Svakako da bi trebalo da nam bude za nijansu lakše na Banovom brdu, ali zaista nema favorita. Verujem da će i naš stadion biti popunjeniji nego obično, i da će nas publika podržati. Odigrali smo već jedan meč kao domaćini, bilo je 2:2, u Novom Sadu je nedavno bilo 1:1, tako da je zaista sve moguće"

Ulaznice 300 dinara

S obzirom na to da je meč dobio epitet visokog rizika, ovoga puta ulaz na istočnu tribinu neće biti besplatan, već će ulaznice za tu tribinu koštati 300 dinara, dok će se karte za zapadnu tribinu stadiona na Banovom brdu prodavati po ceni od 500 dinara, na dan utakmice od 12 časova pa do početka četvrtfinalnog duela.

Prošle godine "brđani" su dogurali do finala, a želja im je da ove odu korak dalje. Ipak, sutra će imati teškog rivala.

"Šanse su podjednake, teško da bih mogao da kažem da je neki od timova favorit. I to daje posebnu draž utakmici. Jeste floskula da su ovo specifični mečevi, da je u Kupu sve moguće, ali zaista smatram da nas čeka izuzetno uzbudljiv susret".

Nije želeo da izdvaja pojedince momak koji je za Čukarički odigrao 44 utakmice, od toga čak 34 ove sezone.

"Odlično se poznajemo, neće biti gotovo nikakvih iznenađenja. Teško mi je da izdvojim nekog pojedinca, u poslednje vreme su zaista sjajan spoj mladosti i iskustva, kvalitetenih domaćih i stranih igrača. Vojvodina pobeđuje u seriji, a u takvom nizu uvek iskoči neki pojedinac, u poslednje vreme su to Ivanović, Zadi Seri, ali zaista teško je obratiti u takvoj homogenoj ekipi pažnju na jednog ili dvojicu igrača".

Nikčević je istakao da je optimista pred duel protiv Vojvodine, ali da je svestan težine zadatka koji je pred njegovom ekipom.

"Naravno, nadam se našoj pobedi, odnosno prolasku u polufinale Kupa, želimo da ostanemo što duže u konkurenciji za drugi trofej u sezoni. Prošle godine Čukarički je igrao finale, do kojeg je stigao upravo pobedom protiv Vojvodine, tada u polufinalu. Sada nas je žreb spojio u četvrtfinalu, a siguran sam samo da će ovo biti za oba tima jedna od najvažnijih utakmica u sezoni, naglasio je Nikčević.