Superliga Srbije

Luka Adžić: Golovi iz kornera značiće mi dosta na polju samopouzdanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2024 12:51
Fudbaler Čukaričkog Luka Adžić MN Press
Fudbaler Čukaričkog Luka Adžić

Fudbaler Čukaričkog Luka Adžić postigao je dva gola iz kornera u remiju (2:2) protiv Spartaka, a nakon utakmice 25. kola Superlige Srbije na Banovom brdu, u izjavi za "Mocart sport" rekao je da prvi pogodak iz ugla bila slučajnost, dok je kod drugog namenski ciljao mrežu Aleksandra Vulića.

“Prvi put dajem takav gol na utakmici, ali radili smo juče na treningu to. Kod prvog kornera sam gađao prvu stativu, svi su igrači bili u golu i trener je rekao da gađam direktno, ka golu. Uigrana akcija je bila, sa idejom da neko izađe iz gola da proba da zakači loptu. Prvi gol je dakle i zasluga saigrača, zasmetali su golmanu“, rekao je Adžić za "Mocart sport".

Drugi pogodak bio je još lepši.

“Tu sam već dobio malo samopouzdanja, pa sam gađao drugu stativu, kao Docić u finalu Kupa. Da je udarim punom, pa da propadne. Kao nekad Piksi Stojković, bio sam mali, ali sam gledao snimak. Mada je on šutirao više sa efeom, tu je bilo dosta felša, ja sam gledao da je udarim preko pune“.
 

Osvrnuo se i na golove Vladimira Mudrinića, koji je u dresu Vojvodine davne 1999. godine postigao dva gola iz kornera protiv Radničkog iz Kragujevca (8:1). I to u razmaku od samo dva minuta.

"A-ha-ha. Iskreno, ne pamtim tu utakmicu, ali baš pre no što smo se čuli neko mi je spomenuo tu utakmicu, to protiv Radničkog i 8:1. Pogledao sam snimak sada. Šta da kažem? Drago mi je što sam jedan od tih igrača. Značiće mi na polju samopouzdanja. Ponavljam, radili smo na treninzima. I nije uspelo, a-ha-ha. Mada je par puta bilo blizu, ali je neko zakačio loptu. S tim da nismo ni to uvežbavali nešto mnogo, možda par prekida. Uostalom, trening je jedno, utakmica drugo, ali nije slučajnost što sam tako gađao“, dodao je talentovani fudbaler Čukaričkog.