Superliga Srbije

Adžić iz kornera ispisao istoriju Superlige, ali Spartak odoleo Čukaričkom, Suma u Pazaru lovio i nije ulovio "zmajeve"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2024 17:56
Luka Adžić, napadač Čukaričkog MN Press
Luka Adžić, napadač Čukaričkog

Utorak, 12. mart 2024. godine ostaće ubeležen krupnim slovima u istoriji Superlige Srbije jer je jedan fudbaler istog tima, na jednom susretu postigao dva gola direktno iz kornera! Luka Adžić, nekada velika nada Crvene zvezde i srpskog fudbala, danas perjanica Čukaričkog, na meču protiv Spartaka matirao je golmana Spartaka Aleksandra Vulića dva puta direktno udarcima iz kornera i to na dva različita načina! Na kraju ste dve majstorije nisu bile dovoljne da Čukarički ponese sva tri boda protiv Subotičana 2:2 (1:0).

Kifle Luke Adžića i golovi direktno iz kornera obeležili su duel Čukaričkog i Spartaka na Banovom brdu, ne samo prvo poluvreme. Jer, koliko god je golman Subotičana Aleksandar Vulić sa dve sjajne odbrane (Ivanoviću i Pavkovu) doprineo ekipi, toliko je njegova loša procena, a lucidnost i majstorstvo Luke Adžića koštalo goste a donelo mirnoću, stabilnost i rezultat Čukaričkom.

Kada kornere i prekide za Brđane izvodi kapiten Marko Docić onda golmani očekuju i direktne udarec na gol. Međutim, Adžić je u 29. minutu sjajno izveo korner na bližu stativu, Ognjen Vranješ nije dotakao loptu, ona se uz samu stativu, a pored golmana Vulića našla u mreži. Bio je ovo treći prvenstveni, a četvrti gol u sezoni nekada velike nade Crvene zvezde.

Čukarički je nadigra Subotičane u prvom delu, a Ivanović je propustio dve kolosalne prilike da svoj tim na odmor povede i većom razlikom. Gosti sem akcije Roševića, koja je prekinuta zbog ofsajda nije imao udarac u okvr gola.

U nastavku, nova velemajstorija Luke Adžića. Korner sa iste, leve strane, samo što je Adžić ovog puta pretpostavio pozornost giolmana Vulića za prvu stativu, a pogodio "kiflu" preko njega u suprotan ugao.

Ispisao je istoriju, ali ubrzo je oipet posle kornera Martinović bio najprisebniji i odbitak poslao u mrežu.  Imali su domaćini nekoliko napada da uvećaju prednost, ali su gosti posle velike šanse koje je propustio Todorovski, veteran Vojo Ubiparip je u 81. minutu bio najspretniji i doneo izjednačenje 2:2. Do kraja, Nikčević i Tošić su propustio šanse za domaćina, a Todorovski upropastio jedan sjajan napad Spartaka, da bi golman Filipović u poslednjoj sekundi odbranio udarac Ubiparipa. Sjajan meč.

Čukarički je imao Adžića, a Novi Pazar Sejdubu Sumu. Kapiten Pazaraca na ovom meču, s obzirom na to da su Adem Ljajić i Marko Šćepoović bili na klupi, postao je lovac na "zmajeve", ali sa dva pogotka ni on nije doneo svom timu pobedu nad Voždovcem od 2:2 (1:1).

Novi Pazar i Voždovac igrali su fajterski od starta meča. Šanse su se ređale na obe strane, a posle promašaja Neškovića (Voždovac), te Katićeve odbrane kada je šutirao Adešina, domaćin je poveo. Golman Katić je slabo ispucao loptu, a zatim nije uspeo da ukroti udarac Momčilovića. Sejduba Suma je bio najbrži i odbitak sproveo. 

Može se reći da su dva lošija ispucavanja golmana doprinela primljenim golovima. Doduše, Mirković je ispucao loptu bolje od Katića, ali ona je završila kod Voždovčana. Usledila je tranzicija, dobar pas Petrovića u prostor i pogodak Rodriga Vilče za izjednačenje.

U nastavku je posle centrašuta Adešine sa dense strane, Đuričić uklizao i igrao rukom, a Sejduba Suma je sa bele tačke bio siguran i doneo prednost od 2:1. Pod jakim pljuskom, Novi Pazar je do kraja propustio nekoliko odbrih prilika da završnicu učini rutinskom (Adešina, Momčilović, Srećković, Obradović), ali gosti su iz poslednjeg napada preko Nikole Savića stigli do boda.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 25. kolo

utorak

TSC - Mladost Lučani 4:1 (1:0)
/Ćirković 2, 67, Pantović 58, Jovanović 71 - Veličković 74/

Novi Pazar - Voždovac 2:2 (1:1)
/Suma 13, 55 pen - Vilča 22, Savić 90+4/

Čukarički - Spartak 2:2 (1:0)
/Adžić 29, 51 - Martinović 55, Ubiparip 81/

Javor - Radnik 18.00 (AP2)
IMT - Vojvodina 20.00 (AS1)

sreda

Radnički 1923 - Železničar 14.00 (AP1)
Partizan - Napredak 16.55 (AP1)
Radnički Niš - Crvena zvezda 19.00 (AP1)

 

Standings provided by Sofascore