Vesti iz fudbala

Bolnica u Panatinikosu, Terim želi što pre Nemanju Maksimovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 14:00
Nemanja Maksimović i Filip Đuričić možda će biti saigrači u Panatinaikosu MN Press
Nemanja Maksimović i Filip Đuričić možda će biti saigrači u Panatinaikosu

Panatinaikos i PAOK su lideri šampionata Grčke posle 19 kola, ali "zeleni" iz Atine skupo su platili pobedu nad Asterasom jer sada klupska ambulanta ima čak desetoricu povređenih igrača.

Naime, Benjamin Vebič se povredio sredinom prvog poluvremena, golgeter Andrej Šporar posle sat vremana igre i tako će obojica izvesno preskočiti prvi četvrtfinalni duel Kupa Grče protiv Atromitosa u sredu (20.00, TV Arena sport 4). Za taj meč protiv tima Saše Ilića, po pisanju grčke "Gazete", trener Fatih Terim (zamenio Ivana Jovanovića) neće imati Palmera, Brauna, Magnusona, Huankara, Čerina, Đuričića, Verbiča, Palasiosa, Šporara, Jeremejefa i Joanidisa.

 

 

Zato je turski stručnjak i istakao upravi kluba da što pre u timu želi da vidi Nemanjnu Maksimovića jer najviše problema i u veznom redu. Pregovori sa Hetafeom su ušli u završnu fazu, a transfer bi mogao da se očekuje tokom ove nedelje, najave su grčkih i španskih medija.

Maksimoviću na leto ističe ugovor sa Hetafeom gde standardno igra, upisao je ove sezne 23 meča. Srpski reprezentativac bi trebalo da parafira ugovor na tri sezone. Imaće "Maksa" i sjajno društvo iz reprezentacije Srbije jer boje atinskog kluba brane Filip Đuričić i Filip Mladenović.

Ako zaigraju zajedno u dresu "zelenih" benefit će imati i selektor Srbije Dragan Stojković, koji na njih računa i za EUFA EURO 2024. godine. Srbija će posle 24 godine igrati na kontinentalnom prestižnom turniru i to u Grupi C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.