La Liga

Hoselu pokorio Hetafe i postavio Real Madrid na presto u Primeri La Ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 22:56
Hoselu postiže drugi gol za Real Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Hoselu postiže drugi gol za Real

Kralj je opet na prestolu, a na njega ga je popeo u predgrađu Valensije - Hoselu. Iskuni napadač postigao je dva pogotka u pobedi Reala nad Hetafeom 2:0 (1:0), u odloženom meču 20. kola, pa je "kraljevski" klub preskočio Đironu i osamio se na čelu Primere La Lige.

Vrlo dobro je igrao Real od starta meča, Hoselu je najavio svoju raspoloženost već u 9. minutu kada je pogodio prečku. Posle zicera Visijusa, na centaršut Lukasa Vaskeza iskusni napadač je glavom doneo prednost gostima iz Madrida. Hetafe, za koji je igrao od starta Nemanja Maksimović, nije uspevao da ugrozi gol Lunjina u prvom delu meča.

U nastavku je ponovo Hoselu, sada na pas Vinisijusa Žuniora, uvećao prednost, da bi onda Brazilac ima dva puta "jedan na jedan" sa golmanom Sorijom i oba puta je golman Hetafea izašao kao pobednik.

Nestvarno je delovala nonšalantnost Vinisijusa u 60. minutu kada je hteo da ponizi Soriju, pa je sam sebe ponizio jer ga je pogodio u podignutu ruku kada je golman bio na zemlji.

Eduardo Kamavinga je na poluvremenu zamenio povređenog Ridigera i doneo je mnogo glavobolja odbrani Reala na poziciji štopera. Imao je nekoliko grešaka, a Borha Majoral nije kaznio onu iz 73. minuta jer je pogodio prečku.

Primera La Liga, 20. kolo

Sreda

Barselona - Osasuna 1:0 (0:0)
/Roke 63/

Atletiko Madrid - Rajo Valjekano 2:1 (1:1)
/Reinildo 35, Depaj 90 - Garsija 42/

Četvrtak

Hetafe - Real Madrid 0:2 (0:1)
/Hoselu 14, 56/

 

Standings provided by Sofascore