Vesti iz fudbala

Panatinaikos je veliki klub, dolazim da osvajam titule i igram Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2024 15:01
Nemanja Maksimović na intervjuu za TV Panatinaikos TV Arena sport/ Screenshot
Nemanja Maksimović na intervjuu za TV Panatinaikos

Panatinaikos je od januara bio uporan da dođe do potpisa Nemanje Maksimovića. Ono što im nije pošlo za rukom u zimskom prelaznom roku, odradili su već danas jer je srpski reprezentativac, kome na leto ističe ugovor sa španskim Hetafeom, prošao lekarske preglede na reprezentativnoj pauzi, potpisao ugovor do leta 2027. godine i dao prvi intervju za klupsku televiziju.

"Naravno da sam razgovarao sam nekoliko ljudi koji igraju ili su igrali u klubu i rekli su mi najbolje. Razgovarao sam sa Filipom Đuričićem i Filipom Mladenovićem i posle tog razgovora mi je bilo jasno da želim da igram ovde i da pomognem timu da osvoji titule i igra u Evropi", istakao je Maksimović.

Upoznat je i sa snagom tima.

"Znam dovoljno jer su Srbi Grcima kao bratski narod. Gledao sam mnogo utakmica. Znam da tim godinama nije bio šampion. Za sve timove, a svakako i vrhunske u Evropi, poput Panatinaikosa, važno je da osvajaju titule. Nadam se da ćemo uspeti i, naravno, verujem da Panatinaikos može da osvoji šampionat i u tekućoj sezoni. Za mene je najvažnija stvar u ove tri godine koliko ću biti ovde osvajanje šampionata i učešće u Ligi šampiona sa ovim fantastičnim klubom i ovim fantastičnim navijačima."

Kroz karijeru ga krasi maksimalna posvećenost svakom gtreningu, svakom meču.

"Najvažnije mi je da uvek pokušavam da dam sve od sebe, dam 200 odsto u svakoj utakmici. Nekad igram dobro, nekad loše, ali uvek dajem sve od sebe. Trudim se da pomognem svojim saigračima da postanu bolji."

"Pao" ga je osvojio ambicioznim planom.

"Važno je da postoji dobar plan. Sportski direktor i klub uopšte čine sve da se osvoji titula. Za mene je veoma važno što su mi predstavili ne samo plan za sledeću sezonu, već i plan za naredne tri godine, nešto izuzetno važno za svakog fudbalera", zaključio je od leta novi igrač Panatinaikosa.