Vesti iz fudbala

Panatinaikos smenio Ivana Jovanovića, Fatih Terim sutra preuzima tim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.12.2023 14:44
Panatinaikos smenio Ivana Jovanovića, Fatih Terim sutra preuzima tim Guliver

Posle dve i po godine veoma uspešne saradnje, osvojenog Kupa Grčke, Ivan Jovanović smenjen je sa mesta šefa struke Panatinaikosa, a na njoj će ga već sutra zameniti vremešni Turčin Fatih Terim, prenose grčki mediji.

Bez obzira na šokantnu eliminaciju iz UEFA Lige Evrope, kao i na dva poraza u poslednja četiri kola grčke lige (Atromitos, Aris), navijači "zelenih" su u neverici zbog odluke čelnika kluba Janisa Alafuzua da uruči otkaz Srbinu i već na kromilo dovede Fatiha Terima. Pogotovo što je srpski stručnjak sve to prvo saznao iz medija...

Grčka "Gazzeta" potez uprave "Pao" smatra nelogičnim, fudbalski neshvatljivim jer je Jovanović za dve i po godine kontinuiranog rada samo podizao posrnulog giganta i vratio ga da bnude konkurentan ne samo u Grčkoj već i u Evropi. 

 

 

Posle 15 odigranih kola Panatinaikos ima samo bod manje od lidera PAOK-a, a mediji u Grčkoj ističu da će otkaz Jovanoviću negativno uticati na ekipu i plasman.

Jovanović je ekipu preuzeo u junu 2021. godine, na klupi je na 112 mečeva ostvario 63 trijumfa, 22 remija i 27 poraza, osvojio je Kup Grčke na leto 2022. godine što je bio prvi trofej kluba posle osam sušnih godina. Prošle sezone u završnici je izgubio titulu koja se na stadionu "Niolidis Apostolakis" čeka od 2010. godine.

Srpski reprezentativci Filip Đuričić i Filip Mladenović od sutra će imati novog trenera u atinskom klubu...