Vesti iz fudbala

Fatih Terim zamenio srpskog trenera u Atini, pa poručio: Došao sam da Panatinaikos bude šampion Grčke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.12.2023 14:38
Fatih Terim Guliver/AP Photo/Pavel Golovkin
Fatih Terim

Iskusni turski strateg, Fatih Terim zamenio je srpskog trenera Ivana Jovanovića na mestu šefa stručnog štaba Panatinakosa, a u prvom obraćanju medijima u Grčkoj poručio je da je njegov cilj osvajanje šampionske titule.

Prvobitni plan je bio da se poptiše šestomesečni ugovor, ali su dve strane pristale da se obavežu do juna 2025. godine i u tom periodu će, uvereni su "zelen", uspeti da ponesu epitet najboljeg tima u Grčkoj.

"U Panatinaikos sam došao da osvojim šampionsku titulu, a ugovor sa klubom nisam poipsao samo olovkom, već i srcem. Naravno da sam pratio dešavanjau grčkoj ligi, vrlo dobro znam kakve kvalitete imaju Olimpijakos i PAOK, ali trebaće mi malo vremena da ih sve još bolje upoznam. Ipak, meni je najvažniji moj tim i voleo bih da što pre sa igračima pronađem zajednički jezik", poručio je Terim.

 

 

Turski trener je istakao da zna kako je njegov novi klub poslendji put šampionsku ttulu osvojio još davne 2010. godine, ali i istakao uverenje da ova generacija može da ponovi taj uspeh.

"Panatinaikos dugo nije bio šampion, prošle godine se borio za tituu do samog kraja, li u tome nije uspeo, a ja sma ovd eda to promenim. Gde god sam radio uvek sam imao najviše moguće ambicije, pa je tako i sada u Grčkoj. Titula je jedino što me zanima".

Podsećanja radi, Panatinaikos je trenutno na drugom mestu grčkog šampionata sa jednim bodom zaostatka za vodećim PAOK-om, a nekadašnji trener Galatasaraja će debi na klupi novog kluba imati 3. januara protiv janjine na domaćem terenu.

terim će u Atini sarađivati i sa dvojicom srpski reprezentativaca Filipom Mladenovićem i Filipom Đuričićem koji su letos pojačali redove ovog kluba.