Vesti iz fudbala

Aleksandar Janković i Miodrag Radulović "odigrali" bez golova na Kupu Azije: Bivši trener Zvezde pod većim pritiskom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.01.2024 17:40
Aleksandar Janković, selektor Kine Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Aleksandar Janković, selektor Kine

Kina i Liban, koje sa klupe predvode Aleksandar Janković i Miodrag Radulović odigrali su 0:0 u drugom kolu Grupe A na Kupu Azije. Ovaj remi više odgovara Raduloviću, doskorašnjem selektoru Crne Gore jer se u poslednjem kolu sastaje sa Tadžikistanom, dok je rival Jankoviću, nekadašnjem treneru Crvene zvezde i mlade selekcije Srbije glavni favorit grupe Katar, koji je danas minimalcem savladao Tadžikistan (1:0). 

Kinezi su imali veći posed lopte, više i prilika, ali ne i raspoloženog strelca, pa će im protiv Katara u poslednjem kolu biti znatno teže da dođu do rezultata koji bi ih vodio u drugi krug. Vu Lei je u 65. minutu mogao da donese pobedu, ali su defanzivci Libana izbacili loptu sa gol linije.

 

 

Fudbaleri Libana bili su agresivniji, ali mogu da žale za tri boda jer su Hasan Matuk i Hasan Srur pogađali okvir gola. Radulović bi u slučaju pobede nad Tadžikistanom, a da Kina ne triumfuje protiv Katara, mogao da obezbedi plasman u drugu rundu, što bi bio najbolji plasman Libana na Azijskom kupu.

Grupa A

Liban - Kina 0:0

Tadžikistan - Katar 15.30

 

Standings provided by Sofascore