Vesti iz fudbala

Kina bira novog selektora, Aleksandar Janković među favoritima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2023 17:24
Kina bira novog selektora, Aleksandar Janković među favoritima MN Press

Aleksandar Janković mogao bi uskoro da zameni funkciju "vd selektora" za selektora Kine. Prema vestima sa Istoka, Fudbalska federacija Kine narednih dana će doneti odluku o novom selektoru, a nekadašnji trener Crvene zvezde, koji već godinama radi sa selekcija u Kini, glavni je favorit za tu funkciju.

Od smene Li Ksiopinga, Sale Janković je bio i vršilac dužnosti selektora A tima, mada je sa svojom selekcijom do 23 godine učestvovao u julu prošle godine na turniru Azije za ovaj uzrast. Ubeležio je pobedu nad Hong Kongom, remi sa Japanom i to prvim posle 12 godina, a bio je poražen od Južne Koreje. 

Prema navodima medija, FF Kine na spisku kandidata ima više od 10 trenera, nekih sa zavidnim si-vijem poput Portugalca Paola Benta i Ruzmuna Kozmina Olarijua, do malo znanih poput Hrvata Ferda Milina. U medijima se pominje i selektor Srbije Dragan Stojković, ali treba verovati da on nema nameru da napušta kormilo "orlova" do juna 2024. godine i kraja Evropskog prvenstva.

Janković je posle Crvene zvezde, Levskog, Metalurga iz Donjecka, Lokerena, mlade selekcije Srbije i Mehelena od 2018. godine u radnom odnosu sa FF Kine. Vodio je selekcije do 19 godina, do 20 godina, a poslednje dve selekcije do 23 godine. Od sredine 2022. godine je i vršilac dužnosti selektora Kine.