Vesti iz fudbala

Završena grupna faza Azijskog kupa: Omanuli Oman i Kina, derbi osmine finala Saudijska Arabija - Južna Koreja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.01.2024 18:23
Fudbaleri Malezije radovali su se remiju sa Južnom Korejom iako su ispali Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Fudbaleri Malezije radovali su se remiju sa Južnom Korejom iako su ispali

Kad je trebalo Oman je omanulo na Kupu Azije. Imao je vođstvo, brojne prilike, a onda dopustio da Kirgistan na kraju izjednači i uz Kinu ih pošalje kući, kao dve najlošije trećeplasirane ekipe. Kineski mediji čak nagoveštavaju da će selektor Aleksnadar Janković biti smenjen zbog ove eliminacije koja se smatra neuspehom.

Kao i Kup Afrike, kontinantalno takmičenje Azije donelo je niz iznenađenja, Južna Koreja i Japan, kao dva favorita uz Australiju, Saudijsku Arabiju gledali su u leđa Bahreinu, odnosno Iraku. Čak se danas Koreja jedva izborila za remi protiv Malezije (3:3), koja je ispala kao poslednja na tabeli uz Kirgistan, Vijetnam, Hong Kong Indiju i Liban.

 

 

Malo ko je očekivao da ćemo već u osmini finala gledati dva velika derbija, prvi između Saudijske Arabije i Južne Koreje, a drugi između Bahreina i Japana. Sve je to posledica lošijih igara favorita u grupnoj fazi.

U osmini finala Azijskog kupa, koji se igra od 28. do 31. januara sastaju se: Tadžikistan - UAE, Irak - Jordan, Australija - Indonezija, Saudijska Arabija - Južna Koreja, Iran - Sirija, Bahrein - Japan, Katar - Palestina, Uzbekistan - Tajland.

Azijski kup, treće kolo

Grupa E

Jordan - Bahrein 0:1 (0:1)
/Jusuf 34/

Južna Koreja - Malezija 3:3 (1:0)
/Jeong 21, Hazmi 83 a.g, Son 90+4 pen - Halim 51, Aiman 62 pen, Morales 90+15/

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa F

Kirgistan - Oman 1:1 (0:1)
/Kojo 80 - Al Gasani 8/

Saudijska Arabija - Tajland 0:0

 

Standings provided by Sofascore