Vesti iz fudbala

Liga kup na TV Arena sport: Čelsijeva specijalna prilika za Evropu, Midlsbro se nada čudu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 16:41
Pehar Liga kupa Guliver
Pehar Liga kupa

Liga kup je trećerazredno klupsko takmičenje u engleskom klupskom fudbalu, iza Premijer lige i FA Kupa, ali kako osvajaču sleduje plasman u Ligu Evrope, Čelsi će gledati sve da ga osvoji ove sezone. Od trofeja ga dele tri meča, jer je potrebno da pre eventualnog finala prođe dvomeč sa Midlsbroom, počev od večerašnjih 90 minuta sa na terenu rivala iz Čempionšiša (21.00, TV Arena 1 Premium)

Kako "plavcima" loše ide ove sezone u prvenstvu, desetoplasirani tim PRL sve karte baca na Kup pokrenut početkom 60-ih godina. Istina, tu je i FA kup, gde je minulog vikenda prošao u četvrto kolo, ali sve to ne može da spere gorak ukus u ustima navijača tima iz Londona, jer skupo i dobro pojačani tim ne pravi očekivane rezultate. 

Potencijalno vrlo otežavajuća okolnost za trenera Maurisija Poketina mogla bi da budu odsustva silnih igrača, iz različitih razloga: Čalobe, Čilvela, Čukvuemeke, Kukurelje, Fofane, Džejmsa, Lavije, Enkunkua, Sančeza... ali kada dolaziš iz najvišeg ranga onda si favorit i morao bi tu ulogu da opravdaš. 

 

 

Međutim, Kup takmičenja jesu specifična i zanimljiva baš zbog toga što s vremena na vreme donesu iznenađujuće eliminacije, pa i Midlsbro ima pravo da se nada jednom takvom ishodu. Optimizam domaćina podupire i podatak da je primio samo 14 godova u prvih 13 kola Čempionšipa.

U isto vreme, razlog više za oprez i brigu uoči sudara sa gostima iz Londona jesu čak tri poraza prted domaćom publikom u poslednja četiri kola. Loša pozicija u drugom rangu takmičenja (12), takođe. Ipak, nemaju šta da izgube, pa mogu da daju sebi za pravo da igraju na sve ili ništa, bez Grinvuda i Azaza (nemaju pravo nastupa u Kupu), te Silvera i Mekgrija, jer se Australijanci nalaze sa reprezentacijom na Kupu Azije. 

 

 

Ova dva tima su se poslednji put srela pre dve godine u četvrtfinalu FA kupa, kada je Čelsi na strani slavio sa 2:0 i prošao dalje, da bi finalu poražen od Liverpula. Inače, londonski klub je pomenutog protivnika dobijao svaki put od 2006. godine. Večeras ga čekaju motivisan tim i rasporodat "Riversajd". 

Liga kup, prvi mečevi polufinala

utorak

Midlsbro - Čelsi 21.00 (Tv Arena 1 Premium)

sreda

Liverpul - Fulam 21.00 (TV Arena 2 Premium)

 

Cup tree provided by Sofascore