Vesti iz fudbala

Za utakmice Srbije na EURO apliciralo 100.000 navijača: Veliko interesovanje za mečeve Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.12.2023 11:57
Za utakmice Srbije na EURO apliciralo 100.000 navijača: Veliko interesovanje za mečeve Srbije MN Press

Evropska fudbalska Unija (UEFA) primila je do sada više od 30 miliona zahteva za kupovinu ulazica na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a među njima se nalaze i oko 100.000 za mečeve reprezentacije Srbije.

Ovo je u izjavi za TV Arena sport uoči početka svečane ceremonije dodele "Zlatne lopte" Fudbalskog saveza Srbije u hotelu "Hajat", izjavio je generalni sekretar "srpske kuće fudala", Jovan Šurbatović.

"UEFA je primila oko 30 miliona zahteva, a poznato vam je da svaka reprezentacija dobija po 10.000 karat za svoje navijače, a za utakmice Srbije je interesovanje već pokazalo oko 30.000 navijača po meču. To znači da će ih ukupno biti između 95.000 i 100.000. Svi oni se trenutno nalaze u bubnju i lutrijom će biti odlučeno ko od njih će dobiti kartu i očekujemo da to bude objavljeno krajem januara", rekao je Šurbatović.

Genralni sekretar Fudbalskog saveza Srbije je otkrio i kakve su aktivnosti najboljeg nacionalnog tima u 2024. godini.

"Centralni događaj u 2024. godini je Evropsko prvenstvo, a do tada ćemo odigrati četiri prijateljske utakmice, dve u maju i dve u junu i nadamo se uspešnom nastupu. Odmah nakon učešća u Nemačkoj nas očekuje nastup u A diviziji Lige nacija, tako da će naredna godina biti jako zanimljiva za nas", rekao je Šurbatović u izjavi za TV Arena sport.

Srbija će na Evropskon prvenstvu nastupati u grupi C, gde će joj rivali biti najbolji nacionalni timovi Danske, Engleske i Slovenije, a Aleksandar Mitrović će na tom takmičenju biti jedna od glavnih uzdanica "orlova" u pokušaju da ostvare zapažen rezultat.