Srbija na EURO 2024

Zahtevamo da UEFA kazni Albaniju i Hrvatsku po cenu dane nastavimo EURO: Jovan Šurbatović otkriva stav FSS

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.06.2024 01:23
Jovan Šurbatović MN Press
Jovan Šurbatović

Fudbalski savez Srbije (FSS) će od Evropske fudbalske unije (UEFA) tražiti najstrože moguće kazne za FS Hrvatske i FS Albanije zbog povika "Ubij Srbina" koji su se čuli tokom meča grupe B na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, rekao je generalni sekretar FSS, Jovan Šurbatović, a prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima skandalozno horsko pevanje navijača Hrvatske i Albanije nikako ne sme d aprođe nekažnjeno i očekuje od UEFA najstrože moguće kazne.

"Skandalozno. FSS će zahtevati od UEFA da preduzme sankcije, po cenu da ne nastavimo EURO. Ovo zahteva najteže sankcije uz napomenu, da se ne ponovi", rekao je Šurbatović.

Usledilo je pitanje novinara da li će UEFA reagovati zbog skandaloznih povika:

"Sigurni smo da hoće. Želimo da zahvalimo UEFA, jer je reagovala zbog skandaloznog ponašanja novinara sa Kosova i Metohije i oduzela mu akreditaciju".

Generalni sekretar je zatim rekao kako će FSS pristupiti.

"Uputićemo apel UEFA, ne želimo da se politizuje prvenstvo. Želim da zahvalim našim navijačima. I mi smo kažnjeni, zbog izolovanih slučajeva. Naša publika je bila bolja od ostalih. Kažnjeni smo zbog jednog čoveka, pojedinca, mi smo tražili da se individualizuje odgovornost. Naši navijači su gospoda, mi Srbi smo gospoda. Želim da zahvalim navijačima na sjajnoj podršci protiv Engleske".

Apelovao je Šurbatović da se naši navijači ponašaju gospodski do kraja EP.

"Mi smo narod otvorenog srca. Apelujem na naše navijače da budemo gospoda, kao što to i jesmo i kao što smo bili protiv Engleske. Isto tako, zahtevaćemo da UEFA najstrože kazni saveze Albanije i Hrvatske. Takvim stvarima nije mesto u sportu. Ne želimo da učestvujemo u tome. Ako UEFA ne bude kaznila izgrednike, razmislićemo šta ćemo dalje. Očekujemo rigorozne kazne", zaključio je Šurbatović.