Vesti EURO 2024

Jovan Šurbatović povodom kazni za HNS i FSHF: Fudbalski savez Srbije će zauzeti zvanični stav

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

23.06.2024 17:51
Jovan Šurbatović oglasio se u ime FSS povodom ispada albanskih i hrvatskih navijača. MN Press
Jovan Šurbatović oglasio se u ime FSS povodom ispada albanskih i hrvatskih navijača.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović izjavio je danas da će FSS zauzeti stav o kaznama za FS Hrvatske (HNS) i FS Albanije (FSHF) kada dobije zvaničnu odluku Evropske fudbalske unije (UEFA).

FSS je pre tri dana zatražio od UEFA najstrože moguće kazne za HNS i FSHF zbog povika "ubij Srbina" koji su se čuli tokom meča između Hrvatske i Albanije u drugom kolu Grupe B na EP. Navijači Hrvatske i Albanije su 19. juna u Hamburgu horski pevali "Ubij Srbina" tokom utakmice koja završena rezultatom 2:2.

Disciplinska komisija UEFA je danas zvanično saopštila da je HNS kažnjen sa ukupno sa 28.000 evra zbog paljenja baklji. UEFA je kaznila FSHF sa ukupno 47.500 evra zbog kako se navodi paljenja baklji, upada navijača na teren posle meča i "prenošenja provokativnih poruka neprikladnih za sportski događaj".

"Imaćemo zvaničan stav u vezi sa kaznama za HNS i FSHF kada kompletna istraga bude završena i kada UEFA bude donela konačne odluke po svim tačkama istrage, odnosno žalbe FSS i kada FSS bude zvanično obavešten o tome", rekao je Šurbatović.

FSS

Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS

Podsećamo, danas je i presudu dobio i albanski fudbaler Mirlind Daku, koji je na istoj utakmici skandirao provokativne pokliče makedonskom i srpskom narodu. On će zbog svojih ispada propustiti dve naredne utakmice pod okriljem UEFA, što znači da neće pomoći svom nacionalnom timu u poslednjem kolu protiv Španije.