Srbija na EURO 2024

UEFA pokrenula postupak protiv FSS: Povod su ubacivanje predmeta na teren i diskriminatorno ponašanje

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

17.06.2024 21:01
FSS će biti pod istragom UEFA u narednom periodu MN Press
FSS će biti pod istragom UEFA u narednom periodu

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Engleske u prvom kolu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Srbija je sinoć u Gelzenkirhenu poražena od Engleske 1:0 (1:0) u meču prvog kola Grupe C na šampionatu Starog kontinenta. Disciplinska komisija UEFA je pokrenula postupak protiv FSS zbog ubacivanja predmeta na teren i prenošenja provokativnih poruka neprimerenim za sportski događaj.

MN Press

Fudbaleri reprezentacije Srbije na meču sa Engleskom 

U saopštenju UEFA navodi se da je postupak pokrenut u skladu sa članom 55 disciplinskog pravilnika. UEFA navodi da će kontrolno etičko i disciplinsko telo konačnu odluku doneti u dogledno vreme.

"Etički i disciplinski inspektor UEFA će sprovesti istragu u vezi sa navodnim diskriminatorskim ponašanjem", stoji u saopštenju na sajtru evropske "kuće fudbala".

Dalje odluke o presudi i potencijalnoj kazni treba očekivati u danima koji nadolaze. 

Podsećamo, našoj reprezentaciji predstoje još dva meča do okončanja grupne faze šampionata Evrope. Sledeću utakmicu "Orlovi" igraju protiv Slovenije 20. juna, a potom će 25. juna istog meseca okušati sreću u potencijalno udlučujućem okršaju sa Danskom. 

Sve mečeve Evropskog prvenstva u fudbalu možete pratiti na kanalima TV Arena Sport, a sve rezultate utakmica možete pogledati OVDE