Vesti iz fudbala

Duljaj pred Kup Srbije: Imaćemo problema ako ne pristupimo ozbiljno meču sa Grafičarom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.12.2023 16:14
Duljaj pred Kup Srbije: Imaćemo problema ako ne pristupimo ozbiljno meču sa Grafičarom MN Press

Partizan i RFK Grafičar će u četvrtak od 16.00 časova (TV Arena 1 Premium) zatvoriti osminu finala Kupa Srbije. Trener crno-belih Igor Duljaj traži maksimalan fokus na meč jer zna vrlo dobro da svako opuštanje može biti kažnjeno u kupu.

"Svaka je utakmica važna, tako i ova sutrašnja protiv Grafičara, bez obzira na to što je to tim iz Prve lige Srbije. Ako ne shvatimo ozbiljno tu utakmicu, nemamo šta da tražimo. Mlada ekipa koja je dosta agresivna, imaju veliki motiv da igraju protiv Partizana, ukoliko ne budemo imali ozbiljan pristup, imaćemo problema. Izbacili su Spartak iz Subotice, imaju tri pobede u poslednjih mesec dana, a imaju oscilacije, što je normalno za takvu ekipu. Izgubili su u poslednjem minutu od Dubočice. Koncentrišem se na našu ekipu da vidim da li će svi biti zdravi za sutrašnju utakmicu", rekao je Duljaj na konferenciji za medije u Beogradu.

On je istakao da će oba tima imati motiv na sutrašnjem meču.

"Motiv imaju i oni i mi, pogotovo njihovi igrači koji su mladi i koji žele da se dokažu protiv Partizana, što je legitimno i što me raduje. Od igrača ću tražiti da budu skoncentrisani. Igrao sam kup utakmice gde sam ispadao od ekipa koje su po snazi slabiji od Partizana. Ima mnogo primera u prošlosti, ako ne uđete onako kako bi trebalo, dobićete dva šamara, ne jedan, nego dva. Maksimalno moramo da uđemo u utakmicu i to je ono što ću tražiti od svakog pojedinca, tj. od celog tima koji bude izašao na teren".

 

 

Trener Partizana je najavio rotacije na sutrašnjem meču protiv Grafičara.

"Biće par izmena, Nikolić se vratio treninzima, imao je blagu upalu pluća koja nije bila nimalo naivna. On je takav i igrao poslednju utakmicu protiv TSC-a, Severina je počeo da trenira, shodno tome, napraviću par izmena u ekipi... Čekam da se završi današnji trening, kao što ste videli, sneg je počeo, teren nije onakav kako treba da bude, znam da se u prošlosti neko povredi na treningu. Da završimo trening, pa da maksimalno izađemo na utakmicu. Naš teren, odličan teren, ne verujem da će biti publike jer ljudi rade, ali ko bude došao, on je dobrodošao".

On je pohvalno govorio o fudbalerima Grafičara.

"Tu su Ćurčić, Ajdar, Maksimović, to je ekipa koja kad ste mladi, onda imate energije, možete mnogo toga pokazati. Oni su kao ekipa agresivni i ono što je kod njih najveći motiv jeste to što igraju protiv Partizana i žele da se pokažu u najboljem svetlu".

"Crno-beli" će u ponedeljak, 11. decemba gostovati Radničkom u Nišu u 18. kolu Superlige Srbije.

"Najvažniji je Grafičar, ali malo u podsvesti je ono što me brine, jesu uslovi za igru, ništa više neću da kažem. Prvo Grafičar, pa ćemo pričati o Radničkom iz Niša", zaključio je Igor Duljaj.