Superliga Srbije

Nemanja Nikolić gol posvetio kumu i treneru Duljaju: Pustio me da kumujem, to govori o njegovoj veličini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2023 10:21
Nemanja Nikolić gol posvetio kumu i treneru Duljaju: Pustio me da kumujem, to govori o njegovoj veličini FK Partizan

Pretila je fudbalerima Partizana nova neprijatna situacija nakon 0:6 iz dvomeča protiv Nordjelanda koji ih je ostavio bez grupne faze Lieg konferencija, ali je Nemanja Nikolić golom u sudijskoj nadoknadi doneo crno-belima pobedu nad ekipom IMT-a u 6. kolu Mozzart bet Superlige Srbije.

Domaći tim je imao prednost od 2:0, ali je tim iz Humske uspeo da napravi preokret, pa su crno-beli uz idera na tabeli TSC jedini tim koji do sada nije pretrpeo nijedan poraz.

"Posle ovako teške utakmice i neuspeha u Evropi, naglasio bih da je zajedništvo u ekipi na maksimumu. Držimo se zajedno u svakom trenutku i za naše zalaganje smo ovaj put nagrađeni, moram da kažem - zasluženo, jer smo do poslednjeg zvižduka verovali u pobedu. Mislim da smo šutnuli 25 puta na gol i stvorili dosta šansi koje nismo iskoristili. IMT igra odličan fudbal, čestitke njihovim igračima koji uvek biraju odlična rešenja u tranziciji, o čemu svedoči 12 datih golova u uvodnom delu sezone", rekao je Nikolić.

Odmah posle meča trener Igor Duljaj je naglasio da je Nikolić u ovaj duel ušao bez pravog treninga jer je dobio dozvolu da ode na venčanje najboljem drugu, gde je bio i kum, a on mu se revanširao pobedonosnim pogotkom.

"Moj gol za pobedu ima uvertiru i iskreno ću reći da je to zasluga fenomenalnog ljudskog odnosa sa trenerom Duljajem. Zamolio sam ga da u subotu kumujem na venčanju svog druga iz detinjstva i on mi je dao dozvolu, što možda neki drugi trener ne bi. To dovoljno govori o njemu, kakva je ljudska veličina i da se autoritet nekada ne stiče treniranjem strogoće već razumevanjem i međusobnim poverenjem. U šali mi je rekao da ako kumujem, onda moram i da postignem gol kada uđem u igru. Nije moglo bolje da se završi. Eto, i gol za pobedu je deo svadbenog poklona, ali još jednom moram da naglasim da je trener Duljaj jedan od najiskrenijih ljudi koje sam sreo u dosadašnjoj karijeri i svojim radom gine za Partizan, kao što je to radio nekada na terenu", rekao je Nikolić i dodao:

"Sam pogodak je rezultat odlične komunikacije sa Mateušom Saldanjom koji, i pored toga što je gol igrač. ima pregled igre i osećaj kada treba da uputi dodavanje što je protiv IMT-a u više navrata uradio. Ovo mi je prvi gol u drugom mandatu u Partizanu i izgleda da je kum morao da se oženi pa da i meni kren".