Vesti iz fudbala

Portugal najuspešniji tim kvalifikacija za EP: Ronaldo i ekipa imaju "deset od deset"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 10:31
Kristijano Ronaldo i Rikardo Horta Tanjug/AP Photo/Armando Franca
Kristijano Ronaldo i Rikardo Horta

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvu u Nemačkoj naredne godine su završene u nekim grupama, u nekima će poslednji mečevi biti okončani danas i u utorak, ali već sada se zna da je Portugal najuspešniji tim u ovom ciklusu.

Nekadašnji šampion Evrope je u grupi J odigrao 10 mečeva i ostvario svih deset pobeda uz neverovatnu gol razliku 36:2, što im je donelo sigurno prvo mesto.

Istina, maksimalan učinak uoči poslednjih 90 minuta ima i Francuska, koja će se u utorak sastati protiv Grčke u gostima (TV Arena 1 Premium), ali grupi B se takmiči samo pet reprezentacija, naspram jedne više u grupi J, gde je Portugal, što znači da su Portugalci odigrali dve utakmice više.

 

 

Finalisti poslednjeg Mundijala u Kataru imaju mogućnost da novim ubedljivim trijumfom čak nadmaše gol razliku Portugala, ali treba imati na umu da je Francuska u minulom kolu bila bolja od Gibraltara sa neverovatnih 14:0 i da je na tom susretu "napumpala" gol razliku, dok su Portugalci svoje golove rasporedili ravnomerno.

Prva zvezda portugalske selekcije je, naravno, Kristijano Ronaldo, koji je protiv Islanda (2:0) bio asistent, ali ne i strelac, što mu nije smetalo da posle utakmice bude izuzetno zadovoljan.

"Istorija! Čestitam Portugalu na 100 odsto pobeda", napisao je Ronaldo u objavi na društvenim mreežama, dok je selektor Roberti Martinez poručio:

"Kada u ekipi imate igrača od 38 godina koji je toliko posvećen i predan radu kao Kristijano Ronaldo, onda on utiče i na sve ostale reprezentativce da se ugledaja na njega. On im je uzor, motiviše ih i glavna je pokretačka snaga ovog tima."