Vesti iz fudbala

Portugalci spremni za eru bez Ronalda, ali se nadaju da će doći što kasnije: Predsednik Saveza tvrdi da je sve pod kontrolom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.12.2023 10:35
Kristijano Ronaldo Guliver
Kristijano Ronaldo

Kapiten selekcije Portugala, Kristijano Ronaldo je toliko veliko ime da neće biti lako da reprezentacija nastavi sa dobrim partijama nakon njegovog odlaska u penziju, ali se u fudbalskom savezu ove zemlje spremaju i za taj trenutak.

Predsednik FS Portugala, Fernando Gomeš je u izjavi za list "O Jogo" naglasio kako se oni već nekoliko godina intenzivno pripremaju za to.

"Fudbalski savez Portugala je stabilan, ima potpisane sponzorske ugovore, ali odmah da vam kažem, oni nisu vezani za Kristijana Ronalda. Istina, on je toliko veliki brend, ima više od 600 miliona pratilaca na društvenim mrežama i mi to niti možemo, niti, ka kraju krajeva, želimo da negiramo. On je fenomenalan sportista i nama je drago što je on deo naše reprezentacije", rekao je Gomeš.

Prvi čovek nacionalne federacije je saopštio navijačima nekadašnjeg evropskog šampiona da nemaju razloga da se plaše, jer će Ronaldo igrati još nekoliko godina za nacionalni tim. 

"Međutim, mi u Savezu se već od 2018. godine spremamo za 'post Ronaldovsku' eru u nacionalnom timu. Na sreću, on nas je sve demantovao. Igra na vrhunskom nivou, a kako stoje stvari biće tu još nekoliko godina, verovatno ću i ja pre njega otići sa mesta predsednika nego što će on otići u penziju. Ali nama to odgovara, on je poseban i neka igra što duže, Ali samo želim da kažem javnosti da ćemo biti spremni zaonaj trenutak kada Ronaldo završi reprezentativnu karijeru".

Kristijano Ronaldo je u dosadašnjoj karijeri odigrao 205 mečeva za nacionalni tim Portugala, sa kojim je osvjii i Evropsko prvenstvo, a ukupno je postigao 128 golova.