Vesti EURO 2024

Robert Levandovski čeka rivala, Savo Milošević dočekao Fince: Sedam selekcija obezbedilo plej-of za plasman na EURO 2024

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.11.2023 20:25
Robert Levandovski i Poljska imaće kroz plej-of još jednu priliku da odu na EURO Guliver
Robert Levandovski i Poljska imaće kroz plej-of još jednu priliku da odu na EURO

Fudbalska reprezentacija Poljske obezbedila je mesto u plej-ofu za plasman na Evropsko prvenstvo koje se sledećeg leta igra u Nemačkoj, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA) na zvaničnom sajtu.

Poljska je mesto u baražu osigurala pošto su u subotu uveče direktan plasman na EURO obezbedile Holandija i Švajcarska, koje su bile iznad nje na ukupnoj tabeli Lige nacija 2022/23.

Kako je navela UEFA, plasman u baraž zahvaljujući pozicijama ostvarenim u prethodnoj Ligi nacija obezbedilo je sedam selekcija, dok će poslednjih pet učesnika martovskog plej-ofa biti poznato u utorak, kad se okončaju kvalifikacije za EURO.
Baraž su, uz Poljsku, obezbedile još Bosna i Hercegovina sa selektorom Savom Miloševićem, Finska, Gruzija, Grčka, Izrael i Luksemburg. Zna se i prvi par, BiH dočekuje Finsku 21. marta!

 

 

Ono što se za sad izvesno zna je da će Poljska igrati baraž Lige nacija A, Izrael i Bosna i Hercegovina baraž Lige nacija B, a Gruzija, Grčka i Luksemburg baraž Lige nacija C.

Finska još može u baraž Lige nacija A ili B, a u koji će,  znaće se kad se okončaju kvalifikacije u svim grupama.
UEFA je istakla i da su plasman u baraž zahvaljujući rezultatima u Ligi nacija obezbedili Srbija, Hrvatska, Italija i Kazahstan, ali sve četiri selekcije imaju šanse da se domognu plasmana na EURO preko kvalifikacija.

Baraž utakmice za plasman na EURO biće igrane od 21. do 26. marta sledeće godine.