Vesti iz fudbala

Pola Evrope u Humskoj: Skauti gledaju "večiti" derbi, u fokusu Mijatović, Maksimović, Ugrešić, Jovanović...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.10.2023 08:17
Pola Evrope u Humskoj: Skauti gledaju "večiti" derbi, u fokusu Mijatović, Maksimović, Ugrešić, Jovanović... MN Press

Stadion Partizana u Humskoj i biće gužve na tribinama. Razlog, "večiti" derbi omladinaca Partizana i Crvene zvezde koji je na programu u 11.00 časova.

Prvi je put da su večiti rivali zajedno učesnici Omaldinske lige šampiona, Partizan je posle pobede u Rumuniji (1:0) naredne nedelje na putu da protiv Univerzitatee iz Krajove obezbedi plasman u drugi kolo kvalifikacija, dok Crvenu zvezdu očekuje meč trećeg kola grupne faze u Lajpcigu nakon trijumfa nad Jang bojsom.

Zbog toga, ali pre svega talentovanih fudbalera u oba tabora, u Humsku će ovog jutra doći "pola Evrope". Skauti iz Italije, Španije, Francuske, Nemačke, Belgije već su najavili svoj dolazak kako bi na najjačoj utakmici još jednom na delu ocenjivali potencijal srpskih talenata.

Partizan posle devet kola zauzima treće mesto sa 20 bodova, a ton igri daju i oni koji će biti u fokusu posmatrača. Pre svih vezni igrač i kreator Ognjen Ugrešić (17), koji se posle odležane mononukleoze, koja ga je od terena odvojila šest meseci i izbacila sa EP, vratio ove sezone u formu. U fokusu su i njegovi saigrači iz omladinske selekcije Bogdan Marčetić, Marko Arsović, golman Vanja Radulaški, štoper Andrej Popović, Zoran Alilović, Dimitrije Janković, Uroš Ćuk i stasiti napadač Dušan Jovanović, te već prvotimac Jovan Jevremović. Šteta je što Matije Popovića neće biti...

Crvena zvezda ima meč manje od crno-belih, ali i samo 14 bodova, pa je izvesno da će u Humskoj ići na pobedu kako bi nadoknadila zaostatak ne samo za crno-belima, već i za vodećim tandemom IMT - Čukarički. Glavna "zvezda" dana za posmatrače je Jovan Mijatović, napadač crveno-belih sa stažom i prvotimca. Sjajni golovi za mladu selekciju protiv Italije i rešavanje duela sa Jang Bojsom, u prethodnom kolu Lige šampiona, samo su još jedna dobra pozivnica za derbi. Andrija Maksimović je "broj dva", što se tiče crveno-belih, momak je već izazvao pažnju mnogih klubova a tek mu je 16 godina i uz Aleksu Vasilića (15), najmlađi je igrač tima Nenada Milijaša.

Jovan Šljivić, Kosta Nedeljković su se već predstavili navijačima u Superligi, Mateja Bubanj je napadač koji "nadolazi", Aleksej Vukičević ide stopama Strahinje Erakovića, imaće šta da pokažu Aleksa Cvetković, Veljko Vukojević, Novak Gojkov, Luka Lečić...

"Svi znamo koliko je derbi važan. Naš mentalitet je takav da je derbi važno pobediti koliko i osvojiti titulu. Ne volim puno da pričam o očekivanjima. Želim da izađem na teren i uživam u našoj igri. Mislim da ćemo se pokazati u pravom svetlu, te da ćemo opravdati grb koji nosimo", rekao je Lečić za klupski sajt Zvezde.