UEFA Liga šampiona

Zvezdina deca uverljiva protiv Jang Bojsa: Jovan Mijatović je poseban cvet koji mora da se neguje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2023 12:53
Zvezdina deca uverljiva protiv Jang Bojsa: Jovan Mijatović je poseban cvet koji mora da se neguje MN Press

Zvezda - Jang Bojs, šahovskim rečnikom rečeno 1,5:0,5. Omladinci su pobedili 2:1 i vratili se u trku za Sitijem i Lajpcigom za jedno od prva dva mesta u Grupi "G" Omladinske lige šampiona, dok su oni stariji remijem umanjili svoje šanse da dođu do zacrtanog cilja.

Mnogo je talentovanih fudbalera u timu Nenada Milijaša, ali razliku su pravili trojica "pojačanja" iz seniorskog sastava: Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović, dok je Jovan Šljivić ostao pomalo nedorečen. Jang Bojs nije imao rešenja posebno za Mijatovića koji je pokazao da je prevazišao ovaj rang i da je poseban cvet koji na "Marakani" moraju pažljivo da odneguju, što su mogli da se uvere gledaoci na stadionu, ali i oni kraj malog ekrana uz TV Arena sport..

Napadač je bio meč viner, posebno kada se povukao na mesto drugog špica kada je na teren trener Nenad Milijaš poslao Mateju Bubnja. Maestralna ko-asistencija (Nedeljkoviću) za prvi pogodak Gojkova, pa zatim prodor u stilu Ronalda za 2:0 kada je i pokazao da je rasni strelac, upotpunili su sliku u ramu njegovog kvaliteta. Iskustvo iz seniorskih mečeva je obilato iskoristio i sigurno se i na ovaj način nameće za sledeće mečeve seniorskog tima. 

"Zaista lepi utisci posle teške utakmice. Srećan sam zbog igrača koji su uz ovakvu partiju došli do pobede. Čitavo prvo poluvreme nas nije hteo gol, iako smo imali šanse, na kraju su i oni imali priliku u finišu kada smo se odbranili. U nastavku smo verovali da možemo do pobede i zaista sam srećan zbog igrača, jer se videlo na svakom radovanju koliko im je stalo do trijumfa. Sada smo na tri boda, ima još da se igra, ali pobediti prvu utakmicu kod kuće, uz lepu atmosferu je veliko iskustvo. Video sam i da su Mančester i Lajpcig odigrali 1:1, tako da smo sada u još boljoj poziciji da se borimo", rekao je Milijaš posle meča
 
Ključ igranja je napredak igrača za što brži prelazak u seniorski tim, napomenuo je nekadašnji kapiten crveno-belih:
 
"Videćemo da li će ovo biti prekretnica sezone, ali je ključno da omladinci napreduju iz dana u dan i da postanu dobri ljudi i fudbaleri, te prvotimci Crvene zvezde. Ovakve utakmice su one koje ih uče kako se igra za Zvezdu, koji su zahtevi i želje navijača. Zaista lepo iskustvo i biće to sve dobro".

Omladince crveno-belih sada očekuje dvomeč sa Lajpcigom u naredna dva kola i tu će se već razbistriti slika u Grupi "G", pred poslednja dva duela sa Sitijem i Jang Bojsom u Bernu.