Vesti iz fudbala

Kvalifikacije za EP na TV Arena sport: Španiji treba pobeda da stigne Škotsku, ali na tom putu joj stoji Haland

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2023 11:06
Kvalifikacije za EP na TV Arena sport: Španiji treba pobeda da stigne Škotsku, ali na tom putu joj stoji Haland Tanjug/AP Photo/Terje Pedersen/NTB

Štotska je lider na tabeli grupe A kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo i na tom mestu će ostati ukoliko Španci ne budu uspeli da savladaju Norvešku (20.45, TV Arena 1 Premium) u meču 7. kola.

"Crvena furija" u Oslo odlazi sa tri boda više i utakmicom manje od večerašnjeg rivala, a uz to imaju i niz od pet pobeda, za razliku od Norveške koja ih ima "samo" četiri.

Sve to najavljuje veliku bitku na severu Evrope koju će sa mnogo pažnje pratiti i Škotlanđani kojima bi najviše "igrao" remi.

Hrvatska je, u grupi D, neočekivano poražena od Turske u Splitu i sada kao gost protiv Velsa juri bodove koji bi je približili završnom turniru u Nemačkoj, ali i Velšani imaju svoju računicu koja kaže da bi uz današnju pobedu ponovo bili u igri za Euro 2024. Turska bi, u istoj grupi, trebalo da ima rutinski posao protiv Letonije koja iz šest utakmica ima osvojena samo tri boda.

Kada je grupa E u pitanju, fudbaleri Albanije imaju 13 bodova i danas neće izlaziti na teren, ali ukoliko Poljska ne bude pobedila Moldaviju ili Češka propusti da trijumfuje nad Farskim Ostrvima praktično bi se plasirali na Evropsko prvenstvo.

Međutim, gledajući dosadašnji tok kvalifikacija tako nešto je malo verovatno, pa će u grupi E borba za prva dva mesta biti nastavljena i u narednom prozoru.

Kvalifikacije za EP, 7. kolo

Grupa A

Gruzija - Kipar 15.00 (TV Arena 1 Premium)
Norveška - Španija 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore

Grupa D

Turska - Letonija 20.45 (TV Arena 3 Premium)
Vels - Hrvatska 20.45 (TV Arena sport 3)

Standings provided by Sofascore

Grupa E

Češka - Farska Ostrav 18.00 (TV Arena sport 4)
Poljska - Moldavija 20.45 (TV Arena sport 4)

Standings provided by Sofascore