Vesti iz fudbala

Nisam u Arabiji zbog novca i fudbala: Benzema otkrio da je i ranije želeo da se preseli u ovu zemlju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2023 15:22
Nisam u Arabiji zbog novca i fudbala: Benzema otkrio da je i ranije želeo da se preseli u ovu zemlju Tanjug/AP Photo

Odlazak Karima Benzeme iz Real Madrida u Saudijsku Arabiju bio je ekspresan, za mnoge vrlo iznenađujuć, ali francuski fudbaler tvrdi da je dugo pre toga razmišljao o selidbi u tu zemlju.

Jedan od najboljih svetskih napadača poslednjih desetak godina, uverava da je imao jaku želju da poseti Saudijsku Arabiju, pa je i ponuda iz ove zenlje došla "kao poručena".

"Nakon svega što sam uradio za Real Madrid i svih onih reuzultata i uspeha koje smo zajedno uspeli da ostvarimo, procenio sam da je najbolje da odem. Ali da kažem, nisam u Saudijsku Arabiju otišao zbog novca ili fudbala. Ne, imao sam jaku želju i ranije da dođem u ovu zemlju, projekat stvaranja jake fudbalske lige je samo ubrzao moju odluku da dođem", kaže Benzema.

Napadač Al Itihada je naglasio da se nije pokajao zbog dolaska u novu sredinu i posebno istakao da mu se život u Saudijskoj Arabiji izuzetno sviđa.

"Osećam se fantastično. Ljudi su me prihvatali onakvim kakav jesam, imamo zajedničke poglede na svet i meni je u Saudijskoj Arabiji prelepo. Želim da se odužim ovom naradu i ovoj zemlji i pomognem im da promovišu fudbal. To je moja misija", rekao je Benzema