Vesti iz fudbala

Ne mogu sve sam, treba mi pomoć na terenu: Benzema "pere" sebe i kritikuje saigrače

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2024 11:45
Karim Benzema u dresu Al Itihada Guliver images/Alexandre Neto SPP
Karim Benzema u dresu Al Itihada

Postignutih 12 golova na 26 utakmica nisu rezultat kojeg bi neki napadač trebalo da se stidi, ali kada je reč o Karimu Benzemi mnogo je onih koji smatraju da to nije učinak za ponos.

Svestan je toga i francuski fudbaler, a kao razlog za svoje slabije partije fudbaler Al Itihada je naveo činjenicu da mu je za bolje partije potrebna pomoć saigrača.

On je ovo izjavio u razgovoru za medije u Saudijskoj Arabiji koji su mu postavili konkretno pitanje zašto nije na onom nivou na kojem je biu Real Madridu.

 

 

"To je savim normalno. Ovo nije Real Madrid, pored sebe imam druge igrače i savsim je očekivano da i moje partije budu drugačije. Ne mogu da igram i pobeđujem sam, potrebni su mi kvalitetni saigrači kao što sam ih imao u Real Madridu", rekao je Benzema.

Francuz se u Saudijsku Arabiju preselio pre nešto manje od godinu dana, ali još nije poznato da li će i naredne sezone nositi dres istog kluba.

"Ima vremena, videćemo šta će biti u budućnosti. Ovo je moja prva sezona u Saudijskoj Arabiji, a gde god da igram želim da pobeđujem i dajem golove. Potpuno sam fokusiran na ono što se dešava u Al Itihadu i uopšte ne ramišljam o promeni sredine. Svaki dan se pojavljuju nove informacije, pa ćemo videti šta nam vreme donosi", zagonetan je Benzema.

Al Itihad trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli Saudisjke Arabije, a na poslednje dve utakmice ovaj klub nije uspeo da ostvari pobedu.