Vesti iz fudbala

Benzema na pragu povratka u Evropu: Karijeru bi mogao da završi u Lionu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 09:28
Karim Benzema Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Karim Benzema

Francuski fudbaler, Karim Benzema, trenutno prvotimac Al Itihada mogao bi ovog leta da se vrati u Evropu, konkretno u svoju domovinu, odnosno u Ligu 1.

Kako pišu tamošnji mediji, čelnici Liona imaju veliku želju da u svoje redove vrate jednog od najboljih napadača 21. veka, a i on sam je vrlo zainteresovan da karijeru završi u klubu u kojem je i počeo profesionalno da se bavi fudbalom.

Benzema je zvanično napustio Saudijsku Arabiju zbog problema sa povredom i vratio se u Evropu na tereapije, ali sve su brojnije glasine da se uopšte neće vraćati u Džedu jer u tom klubu ima mngoproblema, pre svega u odnosu sa navijačima koji su ga označili kao glavnog krivca za loše rezultate kluba, pogotovo za proaz od Al Nasra.

 

 

Francuz je ugasio sve svoje društvene mreže na kojima je bio veoma aktivan i napustio je klub, zbog čega javnost u Saudijskoj Arabiji veruje da ej "brak" sa Al Itihadom pred razvodom.

Tu situaciju pokušaće da iskoriste u Lionu i odvedu igrača koji u u ovom trenutku ima godišnju platu od 50 milioan evra koju oni sigurno ne mogu da plate.

Međutim, Benzema ima 36 godina, nije mu ostalo još mnogo godina karijere i plan je da poslednju sezonu odigra u klubu gde je sve počelo i odakle je 2009. godine prešao u Real Madrid u kojem je potom postao glavna zvezda tima.

Benzema je u 20 mečeva ove sezone u dresu Al Itihada postigao 12 golova uz pet asistencija, ali trenutno šesto mesto u PRO ligi Saudijske Arabije i 25 bodova manje od lidera Al Hilala nikoga ne zadovoljava u Džedi.

Naredni dani doneće mnogo više odgovora na pitanje šta se dešava sa Benzemom i gde će nastaviti karijeru.