Vesti iz fudbala

Posao godine Olimpika iz Liona: Karim Benzema se vraća kući?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.01.2024 13:35
Karim Benzema Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Karim Benzema

Fudbalski svet pomno prati situaciju Karima Benzeme u Saudijskoj Arabiji. Posebno to radi njegova nekadašnja ekipa, Olimpik Lion. Klub severa Francuske je zainteresovan da vrati Benzemu koji je pre 14 godina otišao upravo iz Liona u Real Madrid.

Francuski napadač je pod ugovorom sa Al Itihadom do 2026. godine, ali uprava nekadašnjeg šampiona Lige 1 radi sve što je u njihovoj moći da obezbedi povratak Benzeme. Čelnici Liona posebno računa na dobre odnose vlasnika kluba  sa ljudima iz Saudijske Arabije, ali je posao i dalje daleko od gotovog. Najveća prepreka je veliko ugovor Francuza. On prema nezvaničnim informacija zarađuje 3,3 miliona funti na nedeljnom nivou, odnosno oko 172 miliona funti po sezoni.

 

 

Azijska država je uložila mnogo u osvajača Zlatne lopte i 2022. godine i bilo je predviđeno da Benzema bude jedan od glavnih ambasadora fudbala u ovoj zemlji uz Kristijana Ronalda. Jasno je da će ga Al Itihad teško pustiti nakon samo šest meseci ugovora. Ipak, dokle god šanse postoje, Olimpik Lion se nada da će videti nekadašnjeg igrača ponovo gledati na "Grupama Stadionu".

Benzema je za Olimpik odigrao prvi meč sa samo 17 godina još davne 2005. godine. Za pet sezona u Lionu, osvojio je sedam trofeja uključujući i četiri titule francuske Lige 1. Nakon toga je otišao u Real Madrid gde je postao legenda kluba. Sa Madriđanima je podigao čak pet trofeja Lige šampiona.

U Saudijskoj Arabiji je od leta 2023. godine i na 20 utakmica je postigao 12 golova. Prema izvorima bliskim igraču, Benzema traži izlaz iz ugovora kako bi se vratio u Evropu. Italijanski novinar Fabricio Romano je preneo da je Francuz trenutno u Saudijskoj Arabiji gde će u narednim danima biti održani sastanci kako bi klub i igrač razgovarali o budućnosti.