La Liga

Još jednom odbio 20 miliona evra godišnje da bi ostao u Real Madridu: Alaba ne želi u Saudijsku Arabiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 15:13
David Alaba Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
David Alaba

Prvotimac Real Madrida, David Alaba dobio je još jendom ponudu iz Saudisjke Arabije vrednu 20 miliona evra godišnje, ali on je odlučio da ostane u Real Madridu i ne prihvati ugovor Al Itihada.

Kako prenosi španski relevo.com reprezentativac Austrije ne želi da napusti "Santjago Bernabeu", a u isto vreme i trener Madriđana, Karlo Anćeloti ne bi voleo da ostane bez iskusnog tridesetjednogidišnjeg defanzivca.

 

 

Šta više, uprkos činjenici da se ne nalazi u očekivanoj formi, iskusni italijanski stručnjak u Alabi vidi igrača od ključne važnosti za ostvarivanje zacrtanih ciljeva u Ligi šampiona, La Ligi i Kupu kralja.

U redovimsa španskog tima veruju da će se on popraviti i vratiti u željenu formu koja ga je i dovela u glavni grad Španije, a kada on igra onako kako ume, nema baš mnogo igrača na svetu koji mogu da se mere sa njim na poziciji levog beka.

Baš tu činjenicu da  Alaba nije u sjajnoj formi pokušali su da iskoriste u Saudijskoj Arabiji i ponovili ponudu koju su na adresu reprezentativca Austrije poslali krajem leta, nadajući se da bimogli da ga privole da promeni mišljenje, ali su dobili negativan odgovor, baš kao i pre nekoliko meseci.

Alaba je ove sezone u dresu Real Madrida odigrao 16 mečeva na kojima je dva puta uspeo da asistirira saigračima za postizanje gola.