La Liga

Karim Benzema napustio Real, prihvatio je ponudu Al Itihada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2023 12:15
Karim Benzema napustio Real, prihvatio je ponudu Al Itihada Tanjug/AP Photo/Pablo Garcia

​Karim Benzema je napustio Real Madrid! Golgeter Madriđana rešio je da prihvati ponudu Al Itihada iz Saudijske Arabije, po kojoj će zarađivati 100 miliona evra godišnje!

Nisu verovali u Madridu da će ostati bez prve zvezde ovog leta jer su se već dogovorili sa njim oko produžetka saradnje do juna 2024. godine. Međutim, basnosnlovna ponuda iz Saudijske Arabije je prelomila Francuza da napusti klub u kome je pronosio slavu od 2009. godine.

"Real Madrid i Karim Benzema dogovorili su se da okončaju njegov sjajan i nezaboravan period u Madridu. Real želi da iskaže svoju zahvalnost i svu svoju naklonost prema još jednoj legendi kluba. Tokom 14 sezona branio je naš dres, osvojio je 25 titula što je klupski rekord: pet Liga šampiona, pet SP za klubove, 4 Superkupa Evrope, 4 Primere La Lige, 3 Kupa Kralja i 4 Superkupa Španije", istakao je Real Madrid u saopštenju.

 

 

Benzema je peti igrač po broju odiganih mečeva (647), drugi je strelac Reala svih vremena sa 353 gola. Za njega u kraljevskom klubu kažu da je bio primer ponašanja i profesionalizma.

"Real će uvek biti njegov dom, a njemu i porodici želimo sve najbolje u narednoj fazi života", dodali su iz Reala. 

Real i Benzema će u utorak održati oproštajnu pres konferenciju, a Real će prema informacijama iz Španije i Engleske krenuti po Harija Kejna, kapitena Totenhema.