Vesti iz fudbala

Motiv je veliki, želimo zlato na godišnjicu uspeha iz Los Anđelesu: Predsednik FS Francuske o ambicijama na Olimpijskim igrama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2023 21:08
Motiv je veliki, želimo zlato na godišnjicu uspeha iz Los Anđelesu: Predsednik FS Francuske o ambicijama na Olimpijskim igrama Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Fudbalski turnir na Olimpijskim igrama često je potcenjen i u senci drugih, mahom individulnih, ali i kolektivnih sportova puput košarke, rukometa, odbojke i vaterpola, ali u Francuskoj imaju veliki motiv da naredne godine na domaćem terenu osvoje zlatnu medalju.

Pravila su takva da na najvećoj sportskoj smotri mogu da nastupaju samo fudbeleri do 23 godine, uz samo trojicu stariju od tog uzrasta, a među njima bi, u slučaju "trikolora" mogli da budu Antoan Grizman i Kilijan Mbape.

 

 

"Nemojte od mene očekivati da ću pričati na tu temu, to je odluka koju treba da donese selektor Tijeri Antri koji će u dogovoru sa kolegom iz A tima, Didijeom Dešamom odlučiti ko će ići. Samo mogu da kažem da su u Francuskoj svi motivisani da igraju na tom takmičenju, tim pre što se turnir održava u Parizu", kaže predsednik Fudbalskog saveza Francuske, Filip Dijalo.

Pored činjenice da se Olimpijske igre organizuju u glavnom gradu Francuske, za domaću selekciju je veliki motiv i to što se naredne godine navršavaju četiri decenije od osvajanja zlatne medalje na Igrama u Los Anđelesu.

"To je veoki motiv. Bilo bi zaista sjajano osvojiti zlatnu olimpijsku medalju na godišnjicu uspeha iz Sjedinjenih Američkih Država 1984. godine. Imamo priliku da ispišemo istoriju i daćemo sve od sebe da to učinimo", rekao je Dijalo.