Vesti iz fudbala

Francuzi bez prve zvezde napadaju zlato u Parizu: Mbape otkazao nastup na Olimpijskim igrama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 20:41
Kilijan Mbape neće nastupati za Francusku na Olimpijskim igrama Guliver/AP Photo/Peter Dejong
Kilijan Mbape neće nastupati za Francusku na Olimpijskim igrama

Jedan od najboljih fudbalera na svetu, Kilijan Mbape neće igrati na Olimpijskim igrama u Parizu, prenose francuski mediji. 

Sada već bivši napadač Pari Sen Žermena je prvobitno najavio da će nastupati za "trikolore" na najvećoj sportskoj smotri na svetu, ali je Real Madrid verovatno poremetio te planove.

Mbape se nedavno oprostio od Pari Sen Žermena, a očekuje se da uskoro postane novi igrač Real Madrida. Problem upravo predstavlja njegov prelazak u redove šampiona Španije. Naime, Madriđani su najavili već da će zabraniti svojim igračima da učestvuju na Olimpijskim igrama. Sama činjenica da Mbape neće igrati u Parizu, ide u prilog tome da će uskoro obući dres "kraljevskog kluba".

Francuska tako neće moći da računa ni na Eduarda Kamavingu i Oreljana Čuamenija koji takođe igraju u Real Madridu.

Ipak, "trikolori" ne gube nadu. Predsednik Real Madrida, Florentino Perez je u utorak bio u Parizu kao gost FIFA povodom 120 godina postojanja organizacije. Perez se tamo sastao i sa predsednikom Francuske, Emanuelom Makrono koji je navodno probao da ubedi prvog čoveka madridskog kluba da pusti igrače u reprezentaciju za najveću svetsku sportsku smotru.

Olimpijske igre u Parizu počinju 26. jula, a završavaju se 11. avgusta. Zlatnu medalju u fudbalu će braniti reprezentacija Brazila.