Vesti iz fudbala

Tjeri Anri novi selektor mlade selekcije Francuske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2023 08:21
Tjeri Anri novi selektor mlade selekcije Francuske FFF.fr

Tijeri Anri, legendardni fudbaler promovisan u selektora mlade reprezentacije Francuske. Ugovor je potpisan do kraja Prvenstva Evrope za uzrast do 21 godine, čiji će domaćin za dva leta biti Slovačka. 

Kvalifikacije za to takmičenje su već počele, s tim što Francuska prvi meč igra 11. septembra protiv Slovenije u Kopru. Četiri dana ranije će u Nansiju ugostiti Dansku u kontrolnom susretu.

Po okončanju bogate karijere, gde je briljirao u dresu Arsenala i postavio neke rekorde, zatim Barselone i selekcije "trikolora", Anri je dva puta sa malo uspeha počinjao trenersku karijeru. Vodio je Monako i Montreal Impak u MLS ligi, a onda je u stručnom štabu Roberta Martineza, selekora Belgije bio zadužen za dodatni rad sa napadačima. Pričalo se da će pomagati Nagelsmanu u PSŽ, ali Nemac nije postao trener "svetaca".

Mnogi su se šalili da mu komentatorski posao mnogo bolje ide od trenerskog jer je bio pravedan i oštar, a pritom i duhovit i simpatičan gledaocima. Sada je na ozbiljnom ispitu jer Francuska ima zaista izuzetnu selekciju mladih igrača i sve osim borbe za titulu na EP je neupseh.