UEFA Liga šampiona

Gvardiola i Inzagi složni: Finale je posebna utakmica

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.06.2023 18:00
Gvardiola i Inzagi složni: Finale je posebna utakmica Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Dva dana uoči finala između Mančester Sitija i Intera u Istanbulu sve "miriše" na Ligu šampiona.

Navijači trostrukog uzastopnog šampiona Engleske i slavnog milanskog kluba polako pristižu u grad, gde je pre 18 godina odigrano najspektakularnije finale u istoriji elitnog takmičenja.

I tada, kao i sad, za trofej su se borili engleski i italijanski tim, a slavio je Liverpul posle neverovatnog preokreta, nakon što je na poluvremenu Milan vodio 3:0.

Na krći i eliminaciju branioca titule Reala i želi da ponovi podvig Mančester Junajteda iz 1999. godine sa triplom krunom.

Ujedno, Siti će pokušati da "ispravi" poraz u finalu pre dve godine protiv Čelsija (1:0) i postane 23. klub sa titulom prvaka Evrope, a šesti iz Engleske, posle Junajteda, Liverpula, Čelsija, Notingem Foresta i Aston Vile.

"Čeka nas teška utakmica, ne bežimo od uloge favorita, ali finale je uvek posebno. Inter ima kvalitet i moraćemo da igramo strpljivo", izjavio je Gvardiola uoči polaska za Istanbul.

Sa druge strane, Inter stiže posle osvojenih Superkupa i Kupa Italije, sa željom da četvrti put "pokori" Stari kontinent, prvi put posle 2010. godine i "triplete" sa Žoze Murinjom.

"Zaslužili smo finale, cele sezone smo u kontinuitetu igrali dobro i verujem da možemo tako i protiv Sitija. Otpisali su nas u grupi sa Bajernom i Barselonom, u polufinalu smo bili odlični protiv gradskog rivala Milana. Jedna utakmica i sve je moguće", istakao je trener Intera Simone Inzagi.

Finale između Mančester Sitija i Intera igra se u subotu od 21 sat uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.