UEFA Liga šampiona

Spaletiju ne ključa krv posle uspeha Napolija: Neće nam ni Gvardiola sa svojom "igricom" nametnuti pritisak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2023 08:44
Spaletiju ne ključa krv posle uspeha Napolija: Neće nam ni Gvardiola sa svojom "igricom" nametnuti pritisak Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Napulj je na nogama, doduše, istorijski uspeh i prvi plasman Napolija u četvrtfinale Lige šampiona okrvavljen je tučama navijača domačina sa gostima iz Frankfurta, što nije prijalo ni treneru Lućanu Spaletiju, koji je još jednom pozvao "fanove" da se okanu nasilja.

Ajntraht je doživeo sudbinu svih preostalih rivala Napolija u ovoj sezoni Lige šampiona, ispraćen je u dosta dobroj igri sa ti pogotka u mreži.

"Ovo je sjajan razultat, uživamo zajedno sa svim navijačima, koji bi morali stalno da budu na nivou. Napulj nije taj nered, Napolitanci vole sport, život, pesmu. Napulj je ova fešta a ne onaj tamo nered", istakao je Spaleti.

I ne namerava Napoli da se zaustavi na ovom istorijskom uspehu.

"Sada postaje od esencijalnog značaja da zadržimo ovakav stav jer nismo startovali utakmicu tako kvalitetno kao obično, ali smo posle sve uradili kako treba i malo toga propustili."

Hvalospeve na račun Napolija uputio je i menadžer Sitija Pep Gvardiola označivši ih kao "najjači tim Evrope". 

"Takve reči me ne čini ponosnim, nemaju nikakav uticaj na mene. To je "igrica" koju svi znaju i koja za cilj ima stavljanje pritiska na druge. Da li da stavimo Napoli ispred Sitija? Ako oni potroše 900 miliona u poređenju sa naših devet, postoji razlog. To je igrica kojom žele da nas uzdignu kako bi nas srušili".

Viktor Osimen je sa dva gola, ukupnio 23 na 28 mečeva, otpisao Nemce.

"Ako Napoli nikada u istoriji nije igrao četvrtfinale, znači da smo postigli veliku stvar. Što se tiče Osimena, on je veoma snažan fudbaler koji ume da solira i pravi iznenadne skokove, ali takođe mora da igra u saglasju sa ekipom. Počeo je to da radi i veoma smo srećni", rekao je Spaleti.

Na sutrašnjem žrebu (12.00) za četvrtfinale, ali i projektovano polufinale Lige šampiona, Italijani će imati čak tri kluba. Pored Napolija tu su i milanski giganti Inter i Milan.