Serija A

Spaleti ne razmišlja o revanšu sa Milanom: Sav fokus na duelu protiv Verone

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

14.04.2023 22:15
Spaleti ne razmišlja o revanšu sa Milanom: Sav fokus na duelu protiv Verone Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Fudbaleri Napolija su poraženi od Milana (0:1) u prvom četvrtfinalnom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Aktuelni lider Serije A je ovu utakmicu igrao bez jednog od najboljih igrača, Viktora Osimena, koji zbog povrede nije bio na raspolaganju treneru Lućanu Spaletiju.

Ipak, iskusni Italijan ubrzo očekuje povratak nigerijskog napadača:

"Njegovo stanje je dobro. Imao sam sastanak sa medicinskim timom, tako da će Osimen sutra dobiti poziv za utakmicu protiv Verone. Očigledno, cilj je da bude u najboljem mogućem stanju za revanš, ali sutra će biti sa nama na klupi", rekao je Spaleti, pa odgovorio na pitanje ko će protiv Verone igrati na njegovog poziciji:

"Ko god da se nađe na terenu će morati da odradi posao, a znamo i da je za Veronu ovo jedan od najvažnijih mečeva u sezoni. Napravićemo neke promene, moramo da igramo sa igračima koji su nam dostupni", kazao je trener Napolija.

 

 

Potom se osvrnuo na poraz od Milana u sredu:

"Svi su govorili o nervozi tima. Ja bih govorio o zrelosti u meču, upravo obrnuto. Važno je da napredujemo jer smatram da je teško da ekipa bude fokusirana, a u isto vreme i opasna sa igračem manje", istakao je Spaleti, pa za kraj dodao:

"Po mom mišljenju, sutrašnja utakmica protiv Verone ima ogroman značaj, jer ukoliko pobedimo, samo tri nas dele od Skudeta. Ne vidim razlog zašto bismo razmišljali o utorku", podvukao je Spaleti.

Napoli u subotu od 18.00 (TV Arena 2 Premium) dočekuje Veronu, dok je revanš sa Milanom zakazan sa utorak od 21.00 (TV Arena 2 Premium).