UEFA Liga šampiona

Spaleti najavljuje ofanzivni Napoli: Na pobedu, bez kalkulacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2023 20:16
Spaleti najavljuje ofanzivni Napoli: Na pobedu, bez kalkulacija Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Gori Napulj, navijači Napolija očekuju od ljubimaca da povrate magiju i pobedom nad Milanom prođu u polufinale Lige šampiona. Minus od jednog gola sa "San Sira" daje nadu i treneru Lućijanu Spaletiju da će sa Viktorom Osimenom u timu njegova ekipa nastaviti da piše istoriju u Ligi šampiona i prvi put uđe među četiri najbolja tima na Starom kontinentu.

"Ostati u Ligi šampiona je važno za nas. Želimo da idemo napred, da pobedimo. Igraćemo na pobedu, bez previše kalkulacija i balansa. Onda ćemo videti gde ćemo završiti. Ne mirimo se da zastanemo ovde, želimo više i rizikovaćemo da usrećimo klub i naviječe", rekao je trener Spaleti.

 

 

Defanzivni deo tima biće oslabljen neigranjem štopera Kima i isključenog Anguise, ali će napad predvoditi golgeter tima Viktor Osimen.

"Imamo sastav koji je omogućio da se ove sezone nađemo i na čelu Serije A i u četvrtfinalu Lige šampiona. Napoli ne zavisi od jednog igrača, već od celog tima i ako budemo uspeli da odradimo većinu stvari kao u prvom meču, uz malo sreće, možemo doći do pobede. Penali? Pa, spremni smo za sve opcije, vežbali smo i penale. To je sastavni deo igre. Znamo da Milan igra moderan fudbal, da će doći da zagrize, na nama je da budemo pravi, da igramo presing, brz fudbal jer nam je to u DNK", rekao je Spaleti.

UEFA Liga šampiona, revanš mečevi četvrtfinala

Utorak

(0:2) Čelsi - Real Madrid 21.00 (TV Arena Premium 2)

(0:1) Napoli - Milan 21.00 (TV Arena Premium 1)

Sreda

(0:3) Bajern - Mančester siti 21.00 (TV Arena Premium 1)

(2:0) Inter - Benfika 21.00 (TV Arena Premium 2)

Polufinale

Real/Čelsi - Mančester s./Bajern
Milan/Napoli - Benfika/Inter

Mečevi se igraju 9. i 16. maja

Finale

Istanbul, 10. jun