UEFA Liga šampiona

Spaleti posle eliminacije iz Lige šampiona: Platili smo visoku cenu za par naivnih grešaka

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

19.04.2023 18:12
Spaleti posle eliminacije iz Lige šampiona: Platili smo visoku cenu za par naivnih grešaka Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Aktuelni lider Serije A, Napoli, sinoć je eliminisan u četvrtfinalu Lige šampiona nakon remija sa Milanom na stadionu "Dijego Armando Maradona" 1:1, pošto je u prvom meču na "San Siru" bilo 1:0 u korist "rosonera".

Kasno su se probudili Napolitanci, te je pogodak Viktora Osimena u sudijskoj nadoknadi bio nedovoljan za produžetke.

Trener "azura", Lućano Spaleti, je nakon meča čestitao protivničkim, ali i svojim fudbalerima:

"Čestitam Milanu na plasmanu u polufinale LŠ. Odigrali su dve utakmice u kojima su maksimalno iskoristili svoje prilike, što je znak da su zrela ekipa koja zna kada da stigne gas, a kada da se brani. Želim da pohvalim i svoje igrače, jer su naše mečeve u Ligi šampiona odigrali na vrhunskom nivou", rekao je Spaleti, pa dodao:

"Platili smo visoku cenu za nekoliko naivnih trenutaka, platili smo za nedostatak iskustva u suočavanju sa ključnim trenucima meča. Neki od naših igrača koji su se vratili sa reprezentativnih obaveza imali su problema, posebno Viktor Osimen, koji je bio van terena 20 dana zbog povrede. Eliminisani smo zbog nekoliko grešaka i nekoliko nepravdi", podvukao je italijanski stručnjak.

Podsetimo, u polufinale su se plasirali Milan i Real Madrid, a preostala dva tima koja će se boriti za finale saznaćemo večeras nakon duela Bajern Minhen - Mančester siti i Inter - Benfika.