Serija A

Viktor Osimen otkriva tajnu uspeha: Napulj ima što niko nema, zato igrači dugo ostaju u Napoliju

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

23.03.2023 22:07
Viktor Osimen otkriva tajnu uspeha: Napulj ima što niko nema, zato igrači dugo ostaju u Napoliju Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Viktor Osimen igra najbolju sezonu u karijeri. Napadač Napolija je na 29 mečeva ove sezone postigao 25 pogodaka uz pet asistencija, predvodi Napolitance ka tituli prvaka Italije, ali i u Ligi šampiona imaju lepu priliku da nadograde istorijski uspeh jer se u četvrtfinalu sastaju sa Milanom.

Nije tajna da je Osimen na vrhu liste najpoželjnijih napadača sveta u letnjem prelaznom roku, Napoli ga ne bi prodao za manje od 150 miliona evra.

Čini se da ni nigerijski reprezentativac nema nameru da napušta Napulj, bar se to može zaključiti iz intervjua koji je dao za "Elegebete TV sports".

"Napulj je drugačiji grad, pruža vam ono što ne postoji na drugom mestu. Kada igrate za Napoli razumete zašto se mnogi igrači odlučuju da ostanu dugo u ovom klubu. U Napulju vam svi ukazuju neverovatnu ljubav. Nikad u životu nisam se susreo sa sličnom situacijom. Postoji ogroman mural Maradone i to pokazuje kako se ljudi odnose prema onima koji ih čine srećnim. I uvek možete da verujete da imate njihovu podršku. Svaki put kad pogrešim, kad se povredim, oni pevaju moje ime. Zahvalan sam na ljubavi koju mi pružaju, a jedini način na koji mogu da im uzvratim je da im se odužim na terenu. Zajedno ćemo ostvariti naš san", rekao je Osimen.

Postoji i jedna grupa navijača koja je napravila njegovu personalizovanu zastavu.

"Nikada im to neću zaboraviti. Pokazuju mi u svakom momentu ljubav, podršku. Kada vidim sve to samo kažem sebi da moram sve da učinim na terenu da ih usrećim. Posle meča sa Atalantom tražio sam i našao čoveka koji je mahao zastavom sa mojim likom. Poklonio sam mu dres, malo smo popričali. Meni sve to mnogo znači".

Imao je i peh u Speciji da je loptom pogodio jednu damu na tribini.

"Osećao sam se jako loše. Jako sam šutnuo loptu, ona nije videla i pogodio sam je. Mogla je biti moja majka. Drago mi je što je prihvatila moje izvinjenje. Rekla mi je da je normalno da na stadionu može tako nešto da se dogodi. Uprkos tome, bilo mi je jako krivo što sam pogodio damu".

 

 

Povrede u Volsburgu, Šarlroi, sprečavale su ga da se iskaže na pravi način. Golovi u Lilu su ga preporučili Napoliju, a i u Napulju je muku mučio sa povredama.

"Imao sam zaista mnogo problema od 2017. kada sam stigao u Evropu. U Nemačkoj sam tri puta operisao koleno, pa sam morao da operišem i rame. Kad sam došao u Italiju imao sam koronavirus, povredu ruke, prošle sezone tešku povredu lica zbog koje sam morao da nosim crnu masku. Ali, uvek sam verovao u sebe, rad i vraćao se jači".

Bio je zbog povreda i osporavan.

"Imao sam veliku želju da ućutkam kritičare. Ali, okružio sam se porodicom i ona mi je pomogla da sve prevaziđem, imam i tu masku koja me štiti. Sada sam izuzetno ponosan na sebe, skupljam lude brojke što je dobro i za mene i za Napoli. Možemo da postanemo šampioni i ja ću sve dati da na predstojećim utakmicama i stignemo do toga. Jedva čekam Skudeto".

Trener Lućijano Spaleti je u Osimenovoj karijeri važna figura.

"Poseduje mentalitet sličan mom: ne veruje da je nešto urađeno dok se to ne uradi. I taj stav je preneo na svlačionicu. Radimo još jače na treninzima, kao da se borimo za opstanak. To je ključ, tajna. Ova ekipa ima pravi mentaltalitet, ide korak po korak i moramo da prođemo svaku stanicu do cilja. Svi verujemo da ćemo postati šampioni kad to i matematički bude jasno", zaključio je Osimen.