UEFA Liga šampiona

Gvardiola gradi Halandovu ličnost: Za njega ne bi bilo dobro da je postigao šesti gol

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2023 23:40
Gvardiola gradi Halandovu ličnost: Za njega ne bi bilo dobro da je postigao šesti gol Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Mančester siti je na svom stadionu ubedljivo savladao Red Bul Lajpcig 7:0 (3:0) i plasirao se u osminu finala Lige šampiona, a zvezda večeri bio je Norvežanin, Erling Haland.

Napadač "građana" je uspeo da postigne čak pet golova, što je ranije pošlo za rukom Lionelu Mesiju protiv Leverkuzena u martu 2012. godine i Luizu Adrijanu protiv Bate Borisova u oktobru 2014. godine.

Nema sumnje da bi Norvežanin postigao i šesti samo da nije zamenjen nakon sat vremena igra. "Krivica" za to pripisuje se strategu Sitija, Pepu Gvardioli, pošto je na teren umesto Halanda poslao Hulijana Alvareza:

"Znam da je Mesi postigao pet golova, ali je Haland to uspeo u 60 minuta što nije slučaj sa Leom", istakao je Gvardiola, pa nastavio:

"Erling je veoma mlad, najbolje što sam mogao da uradim je da mu uskratim šansu da postigne šest golova. Da je to uradio sa 22 godine dosađivao bi se u budućnosti. Sjajan je igrač i to svi vide, uvek je fokusiran na igru", podvukao je Španac.

Norvežanin je nakon meča poneo loptu kao suvenir, a neposredno nakon duela je izneo svoje mišljenje o izmeni:

"Kada sam izlazio rekao sam Gvardioli da bih voleo da postignem dupli het-trik. Ali šta da se radi", rekao je Haland uz osmeh.