UEFA Liga šampiona

Ništa nije nemoguće, hoćemo da osvojimo Ligu šampiona: Trener Milana euforičan nakon eliminacije Totenhema

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.03.2023 09:05
Ništa nije nemoguće, hoćemo da osvojimo Ligu šampiona: Trener Milana euforičan nakon eliminacije Totenhema Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Više od jedne decenije, tačnije punih 11 godina nisu fudbaleri Milana uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Lige šampiona, a sada kada su eliminisavši Totenhem u tome i uspeli, ambicije su m drastično skočile.

Trener italijanskog kluba Stefano Pjoli veruje da njegov tim čak može i da osvoji titulu najboljeg kluba u Evropi i naglašava da je samo potrebno da on i igrači veruju u taj scenario.

 

 

"Eliminacijom Totenhama smo uradili veliku stvar. Obezbedili smo plasman među osma najboljih ekipa u Evropi, ali to ništa ne znači, jer se na ovom nivou takmičenja pamti samo onaj najbolji. Zato je naš cilj da trijumfujemo. Zašto da ne, ništa nije nemoguće. Potrebno je samo da svi zajedno verujemo u to", rekao je euforično Pijoli.

Igranje Lige šampiona za klub renomea Milana je nešto što bi trebalo da se podrazumeva, pa ukoliko kojim slučajem to za narednu sezonu ne budu omogućili osvajanjem titule evropskog prvaka, ostaje im italijanska Serija A.

"Do ostvarenja cilja je ostalo još pet utakmica. Sledi nam četvrtfinale, a videćemo ko će nam biti rival, pa ćemo ići od utakmice do utakmice. Do tada, želimo da i u Seriji A podignemo nivo igre na stepenik više i zauzmemo što je moguće bolju poziciju koja bi nam garantovala Ligu šampiona naredne godine", kaže trener Milana.