UEFA Liga šampiona

Rasplet u grupi F: PSŽ i Dortmund idu dalje, krah Njukasla na "Sent Džejms Parku"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.12.2023 23:03
Kilijan Mbape na meču Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool
Kilijan Mbape na meču Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda i Pari Sen Žermena odigrali su nerešeno 1:1 (0:0) u poslednjem kolu Lige šampiona. Ovom podelom bodova, obe ekipe su obezbedile plasman u nokaut fazu takmičenja. U drugoj utakmici je Milan savladao jukaNsl 2:1 (0:1) i osigurao selidbu u Ligu Evrope.

Prvo poluvreme je proteklo u znaku propuštenih šansi. Čak četiri velike prilike imali su gosti iz Pariza, dok je domaćin propusti dve šanse za vođstvo. Upravo je nemački tim postigao i prvi pogodak u 51. minutu kada je Karim Adejemi zatresao mrežu Đanluiđija Donarume. Ipak, to vođstvo je trajal osvega pet minuta jer je Pari Sen Žermen odgovorio pogotkom Varena Zair Emerija. Na kraju ekipa Dortmunda ide u osminu finala kao prvoplasirana u grupi F, dok će Francuzi u nokaut fazu sa druge pozicije.

U drugom meču su Njukasl i Milan igrali za plasman u Ligu Evrope. Engleski tim je imao sve u svojim rukama. Bilo im je potrebno samo da ne izgube od "rosonera" kako bi ostali u evropskim takmičenjima, ali na kraju ipak poraz od italijanskog predstavnika 2:1 (0:1). 

"Svrake" su povele golom Žoelintona u 33. minutu. U tom trenutku ih je taj rezultat vodio na drugo mesto i mogli su do plasmana u osminu finala. Međutim, u drugom poluvremenu se sve preokrenulo. Gosti su prvo preko Kristijana Pulišića stigli do izjednačenja, da bi Samuel Čukueze u 84. minutu postigao gol kojim je Njukasl bačen na četvrto mesto grupe F. Tim Edija Haua tako završava evropsku epizodu na poslednjem mestu u grupnoj fazi, dok se Milan seli u Ligu Evrope. 

Iako Italijani imaju isti broj bodova kao i Pari Sen Žermen, francuska ekipa je bila bolja u međusobnim duelima te ih to stavlja na poziciju broj dva a Milan na mesto broj tri.

grupa F 

Borusija - PSŽ 1:1 (0:0)
/Adejemi 51 - Zair Emeri 56/

Njukasl - Milan 1:2 (1:0)
/Žoelinton 33 - Pulišić 59, Čukueze 85/

 

Standings provided by Sofascore