UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Liga šampiona grupa F: Ponovo je sve otvoreno, Milan bolji od PSŽ-a nakon preokreta!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.11.2023 23:00
(VIDEO) Liga šampiona grupa F: Ponovo je sve otvoreno, Milan bolji od PSŽ-a nakon preokreta! Tanjug/AP Photo/Luca Bruno, File

Ponovo je sve otvoreno u grupi F Lige šampiona. Novi poraz Njukasla od Dortmunda promešao je stanje na tabeli nakon 4. kola, a dodatnu neizvesnost doneli su fudaleri Milana, koji su večeras na San Siru pobedili Pari sen Žermen 2:1 (1:1). Parižani su imali svoje prilike. Inicijativu i veći posed tokom čitavog susreta. Naročito u drugih 45. minuta. Ali su dva gola "rosonera" u režiji Leaa i Žirua na kraju odlučila pobednika. 

Utakmica na San Siru počela je uzbudljivo. Obe ekipe su se "razmahale" na terenu, a prvi je zapretio Milan. Leao je povukao kontru po boku i proigrao Loftus Čika na ivici kaznenog prostora rivala, ali je njegov udarac završio tik iznad prečke. Na novo uzbuđenje nismo dugo čekali. Mbape se ubrzo našao u izlednoj šansi na drugoj strani. Manjan je izašao kao pobednik iz tog duela, ali ne i u sledećoj akciji Pari sen Žermena, kada je Markinjos postigao gol glavom nakon kornera.

Vođstvo gostujućeg tima samo je rasplamsalo igru na severu Italije. Milan je odmah krenuo u ofanzivu, pa je Musah u 11. minutu imao odličnu priliku. Međutim, Donaruma je nekako uspeo da odbrani njegov udarac. Ali, ne i pokušaj Leaa samo minut kasnije - 1:1. Od tog trenutka do kraja prvog dela igre, inicijativa je uglavnom bila na strani gostujućeg tima. Parižani su bili opasniji, konkretniji pred golom. Sa više ideje u napadu. Dembele je naročito bio opasan. Imao je nekoliko povoljnih prilika, kao i pogođenu prečku u 27. minutu, ali nije bilo promene rezultata.

Po uzoru na prvi deo igre i drugo poluvremenu počelo je dinamično. "Rosoneri" su odmah krenuli u ofanzivu i to im se ubrzo isplatilo. Ernandez je uputio sjajan centaršut iz ugla, a na pravom mestu našao se Žiru, koji šalje loptu iza leđa Donarume za preokret i vođstvo Milana u 50. minutu - 2:1.

Do kraja susreta videli smo poptuno ofanzivu Pari sen Žermena. Nekoliko odličnih prilika na obe strane u režiji Okafora, Ernandeza, Mbapea i In Lija. Međutim, više nije bilo raspoloženih strelaca. "Rosoneri" su uspeli da sačuvaju svoj gol i upišu peti bod na tabeli, čime su prišli današnjem rivalu na jedan bod zaostatka, odnosno dva vodećem Dortmundu. Pa je sve ponovo otvoreno u Grupi F.

Grupa F, 4. kolo.

Dortmund - Njukasl 2:0 (1:0)
/Filkrug 26, Brant 79/

Milan - PSŽ 2:1 (1:0)
/Leao 12, Žiru 50 - Škrinjar 9/

 

Standings provided by Sofascore