UEFA Liga šampiona

Liga šampiona na Areni: Real i Bajern jure bodove vredne nokaut runde, kvartet želi njihovim stopama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 12:05
Liga šampiona na Areni: Real i Bajern jure bodove vredne nokaut runde, kvartet želi njihovim stopama tanjug/(AP Photo/Manu Fernandez)

Sreda je veče za drugu turu utakmica Lige šampiona, ovog puta 4. runde, a bitku za bodove u svih osam utakmica Grupa A, B, C i D ljubitelji fudbala u Srbiji mogu uživo pratiti u multiprenosu na TV Arena 1 Premium kanalu ili, zasebno, na nekom od naših brojnih kanala zaduženih za prenošenje slike i tona sa stadiona širom Evrope.

"Pol-pozicije" 16 timova su šarenolike, samim tim i za njihove ambicije i računice u predstojećih 90 minuta, ali sve skupa se nadamo dobrom fudbalu i brojnim golovima u Minhenu, Kopenhagenu, Londonu, Sevilji, Ajndhovenu, Napulju, San Sebastijanu, Madridu i Salcburgu, pa "kom' opanci a kom' obojci".  

Liga šampiona, grupa A

U ovoj grupi je jedan tim neprikosnoven, mada je Bajern u svakom od tri prethodna meča primio makar jedan pogodak. Devet uzetih bodova ga stavlja u poziciju da već večeras definitivno prebrine plasman u eliminacionu fazu, pogotovo što ima posla sa prvim pratiocem Galatasarajem (4).

Prvak Nemačke prošlog meseca je "tukao" istanbulski tim u Istanbulu (1:3), pa bi, imajući u vidu i ogromnu razliku u kvalitetu i trenutnu formu Bavaraca, stvarno bilo prvorazredno iznenađenje ako i ovaj duel ne bude imao istog pobednika. Nedavna eliminacija tima iz Minhena od niželigaša u nacionalnom Kupu bila je jedan loš dan, što su Bavarci pokazali već u derbiju prvenstva, jer su Hari Kejn i družina pregazili Borusiju Dortmund. 

Kopenhagen i Mančester junajted pre će da odlučuju o "iseljeniku" u Ligu Evrope nego o drugoplasiranom, ali će i Danci i posrnuli engleski velikan u međusobnom susretu u Danskoj probati da se uhvate za kakvu-takvu slamku spasa. "Crveni đavoli" s nešto većim šansama, kao slavodobitnik iz njihovog poslednjeg duela (1:0), mada je remi možda bio najpošteniji epilog borbe na "Old Trafordu".

Mečevi 4. kola
Bajern - Galatasaraj 21.00 (TV Arena 3 Premium)
Kopenhagen - Mančester junajted 21.00 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

Liga šampiona, grupa B

U ovoj konkurenciji je sve otvoreno i, makar u teoriji, svako može dalje, da se prešalta na Ligu Evrope ili završi svoju ovosezonsku evropsku misiju. Konačni rasplet umnogome zavisi od večerašnjeg derbija Arsenala i Sevilje.

Obzirom na to da sastav iz Londona ima najbolji učinak do sada (6), a rekordni osvajač LE gori od želje da mu se revanšira za oktobarski poraz kod kuće (1:2), popravi svoj skor (2) i zadrži mesto u eliti. Dilema je ko će manje oscilirati u tih sat i po, odnosno bolje se izdići iz aktuelnih problema, jer su "tobdžije" vezale dva poraza u domaćim takmičenjima, dok Andalužani ove jeseni svako malo prava brljotine na svim frontovima. 

Lans je jedini neporažn u grupi B, ali kako ima dva remija kaska jedan korak za liderom. Možda samo još ovaj put, pošto ima izuzetnu šansu da se protiv, objektivno najslabijeg, PSV iz Ajndhovena vine na vrh tabele. Jeste odigrao nerešeno sa Holanđanima (1:1), međutim svi aduti su na strani Francuza. 

Mečevi 4. kola 
Arsenal - Sevilja 21.00 (TV Arena 1 Premium)
PSV - Lans 21.00 (TV Arena sport 4)

Standings provided by Sofascore
Liga šampiona, grupa C

Evo još jedne grupe sa "bezgrešnim" liderom, jer je Real na manje ili više ubedljiv način skupio devet bodova, pa protiv Brage ima veliku priliku da obezbedi ostanak u takmičenju u kom se više od svih ostalih radovao pobedi u finalima.

Ne zato što je Braga mačiji kašalj već zbog toga što trener Karlo Anćeloti ima daleko jači "arsenal oružja", počev od Džuda, zvanično najboljeg mladog fudbalera sveta za prošlu sezonu i strelca jednog od dva pogotka u prvom meču sa timom iz Portugala. 

Jesu gosti u tom susretu pokazali zube Madriđanima pred svojom publikom (1:2) i imali šansu za bod, ali teško da mogu da odole domaćinu, što se može reći i za Union Berlin protiv Napolija. Aktuelni vladar Italije nije ni izbliza moćan kao prošle sezone, ali je i takav favorit u duelu sa Nemcima, mada je u kući pomenutog "fenjeraša" slavio minimalnu pobedu (0:1). 

Mečevi 4. kola
Napoli - Union Berlin 18.45 (TV Arena 1 Premium)
Real Madrid - Braga 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Standings provided by Sofascore
Liga šampiona, grupa D

U ovoj grupi postoji izrazita podela na jake i slabe, a Real Sosijedad i Inter, po svemu prikazanom, s pokrićem preferiraju proleće u Ligi šampiona. Kako imaju po sedam bodova večeras će obe ekipe dati sve od sebe da se odlepe, prvi tim protiv Benfike, a drugi u sudaru sa Salcburgom.

Španci čekaju rivala iz komšijskog Portugala, s nadom da mu mogu sruštiti snove kao pre nekoliko nedelja (0:1), ali daleko od toga da im je išta zagarantovano, pogotovo posle gubitka većeg broja bodova u poslednja dva kola La Lige. Benfika dobro gura u nacionalnim okvirima i kao nekadašnji prvak Evrope nema pravo na predaju, mada je u sva tri kola LŠ izvlačila deblji kraj. 

Inter kolo vodi u Seriji A, a osim u trci za skudeto pobedničke ambicije gaji i u Evropi. Eventualnom pobedom nad Salcburgom napravio bi ključan iskorak ka zagarantovanom mestu u nokaut rundi LŠ, ali na severu Apenina sigurno niko i ne pomišlja kako može zatvorenih očiju preko Austrije. 

To što su svog večerašnjeg domaćina savladali u prvom delu dvomeča (2:1) jeste dobra podloška za optimizam, nikako povod ili razlog za relaksiraniji stav i pristup. 

Mečevi 4. kola 
Real Sosijedad - Benfika 18.45 (TV Arena 2 Premium)
Salcburg - Inter 21.00 (TV Arena sport 3)

Standings provided by Sofascore

Grupa E, 4. kolo

Atletiko Madrid - Seltik 6:0 (2:0)
/Grizman 6, 60, Morata 45+, 76, Lino 66, Niget 84/

Lazio - Fejenord 1:0 (1:0)
/Imobile 45+/

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa F, 4. kolo

Borusija Dortmund - Njukasl 2:0 (1:0)
/Filkrug 26, Brant 79/

Milan - PSŽ 2:1 (1:0)
/Leao 12, Žiru 50 - Škrinjar 9/

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa G, 4. kolo 

Crvena zvezda - Lajpcig 1:2 (0:1)
/Henriks 81ag - Simons 8, Openda 77/

Mančester siti - Jang bojs 3:0 (2:0)
/Haland 23, 51, Foden 45/

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa H, 4. kolo

Šahtjor - Barselona 1:0 (1:0)
/Sikan 40/

Porto - Antverpen 2:0 (1:0)
/Evanilson 32p, Pepe 90/

 

Standings provided by Sofascore