UEFA Liga šampiona

Arteta pred Sevilju: Moja je dužnost da branim igrače i klub na najbolji mogući način

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.11.2023 17:31
Arteta pred Sevilju: Moja je dužnost da branim igrače i klub na najbolji mogući način Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Menadžer fudbalera Arsenala Mikael Arteta izjavio je pred utakmicu Lige šampiona sa Seviljom, da mora da brani svoj klub u svakom trenutku, prenosi AP. Arteta je kritikovao suđenje na derbi meču 11. kola Premijer lige protiv Njukasla.

Arsenal je u gostima poražen od Njukasla 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Entonio Gordon u 64. minutu. Ovaj gol su proveravale sudije u VAR sobi zbog tri sporne situacije. Sudije su proveravale da li je lopta pre postignutog gola izašla van terena, kao i da li je fudbaler Njukasla Žoelinton pre asistencije bio u ofsajdu i da li je napravio prekršaj nad protivničkim igračem.

Sudije u VAR sobi su procenile da je sve bilo regularno i priznale su gol, a Arteta je bio nezadovoljan ovom odlukom.

"Moja dužnost je da branim igrače i klub na najbolji mogući način. To uvek to činim i spreman sam da podnesem odgovornost. Takav sam. Moram da branim klub. Imamo dužnost da izrazimo kako se osećamo uz dokaze koje imamo iz svega što smo prošli", istakao je Arteta.