Premijer liga

Trener Arsenala Mikel Arteta besan na sudije posle poraza od Njukasla: Sramota kakav su gol priznali

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.11.2023 11:48
Trener Arsenala Mikel Arteta besan na sudije posle poraza od Njukasla: Sramota kakav su gol priznali Tanjug/Owen Humphreys/PA via AP

Fudbaleri Arsenala pretrpeli su prvi poraz u ovoj sezoni Premijer lige, ali neuspeh protiv Njukalsa (0:1) teško im je pao zbog načina na koji je priznat pogodak Entonija Gordona u 64. minutu.

Menadžer "tobdžija" Mikel Arteta nije mario ni za moguću kaznu zbog oštrih reči upuđenih sudiji, ni zbog mogućnosti da mu sudije uzmu za zlo sve izrečeno u nekim narednim mečevima.

"Kako je ono bio regularan gol? Sramota me je i sramota je da se takav pogodak priznao. Iz više razloga", izjavio je Arteta.

VAR je pogodak razmatrao iz tri razloga: sporno je bilo je li lopta izašla iz terena pre ubacivanja, je li Žoelinton napravio prekršaj na Gabrijelu i je li strelac bio u nedozvoljenoj poziciji. Na kraju je sudija Stjuart Atvel priznao gol koji možete da pogledate OVDE.

"Teško je takmičiti se na ovoj razini, ovakav sudijski kriterijum ni izbliza ne dokazuje da je ovo najbolja liga na svetu. Gadi mi se da budem deo toga. Preveliki je ulog. Igrači su odigrali dobro i nije smelo ovako da se završi, nismo zaslužili poraz. Ovo je sramota. Gubim svoje vreme, mi gubimo vreme. Ne želim da o mojoj sudbini odlučuju drugi", nastavio je u žestokoj kritici nakon utakmice.

Španac je govorio u dahu:

"Dvadeset godina sam u ovoj zemlji, a sad osećam sramotu. Pokušavamo napraviti neverovatne stvari i svake nedelje biti na najvišem nivou. Ovo jednostavno nije bio gol. Da bi gol bio valjan, moraju mu prethoditi stvari koje su u fudbalu dozvoljene. Ovde, u Kini, Japanu, Italiji, Portugalu i Španiji. O tome se radi".