Premijer liga

FA kaznio Mikela Artetu zbog prigovora na meču protiv Njukasla: Njegovi komentari su nedolični

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.11.2023 13:46
Trener Arsenala, Mikel Arteta Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Trener Arsenala, Mikel Arteta

Fudbalski savez Engleske (FA) optužio je trenera Arsenala Mikela Artetu za nedolično ponašanje zbog komentarisanja suđenja u utakmici protiv Njukasla u Premijer ligi.

Arteta je kritikovao suđenje na derbi meču 11. kola Premijer lige protiv Njukasla kada je Arsenal u gostima poražen 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Entonio Gordon u 64. minutu.

Ovaj gol su proveravale sudije u VAR sobi zbog tri sporne situacije. Sudije su proveravale da li je lopta pre postignutog gola izašla van terena, kao i da li je fudbaler Njukasla Žoelinton pre asistencije bio u ofsajdu i da li je napravio prekršaj nad protivničkim igračem.

 

 

"Njegovi komentari predstavljaju nedolično ponašanje jer su uvredljivi prema sudijama ili su štetni ili narušavaju utakmicu", objavio je fudbalski savez ostrvske zemlje.

Sudije u VAR sobi su procenile da je sve bilo regularno i priznale su gol, a Arteta je bio nezadovoljan ovom odlukom.

"Moja dužnost je da branim igrače i klub na najbolji mogući način. To uvek to činim i spreman sam da podnesem odgovornost. Takav sam. Moram da branim klub. Imamo dužnost da izrazimo kako se osećamo uz dokaze koje imamo iz svega što smo prošli", istakao je tada Arteta.