UEFA Liga šampiona

Omladinska liga šampiona: Zvezda bez Mijatovića u Lajpcigu, Partizan protiv Rumuna traži potvrdu prolaza u drugo kolo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2023 09:35
Omladinska liga šampiona: Zvezda bez Mijatovića u Lajpcigu, Partizan protiv Rumuna traži potvrdu prolaza u drugo kolo MN Press

Omladinske selekcije "večitih rivala" minulog petka odigrali su 1:1 u derbiju Omladinske lige Srbije, a danas će zajedno izaći na evropsku scenu. Crvena zvezda u trećem kolu grupe "G" gostuje Lajpcigu (15.30), a Partizan dočekuje u revanšu prvog kola kvalifikacija (staza šampiona) Univerzitateu iz Krajove (18.00).

Zvezda je pobedila Jang Bojs 2:1 u Beogradu, ali danas igra bez dvojice autora tog trijumfa: Jovana Mijatovića i Koste Nedeljkovića. Njih dvojiucu je Barak Bahar ostavio u kadru za seniorski meč, pa će trener Nenad Milijaš morati da se osloni na mlađe snage.

"Kroz prethodnih mesec dana smo prošli zahtevan mini ciklus utakmica, gde ubrajamo duele protiv Mančester Sitija i Jang Bojsa, kao i susrete u Omladinskoj ligi Srbije. Potom smo iskoristili reprezentativnu pauzu da se temeljeno pripremimo za sve ono što nas očekuje u narednom periodu. Poslednji meč koji smo odigrali je večiti derbi, a igrajući ga mnogo puta u karijeri, noseći crveno-beli dres, znam koliko ne samo fizički, već i emotivno izmori igrače. Međutim, veoma sam zadovoljan načinom na koji mladi fudbaleri pristupaju obavezama, konkretno treninzima i utakmicama. Marljivo radimo na pripremi meča protiv RB Lajpciga i znamo da nas očekuje zahtevan duel. Verujem u momke i siguran sam da će dati svoj maksimum, sve u cilju pripreme igrača za prvi tim Crvene zvezde", poručio je Milijaš.

 

 

Crno-beli su pobedili u Rumuniji 1:0 golom Dušana Jovanovića koji se na tom susretu pre mesec dana i povredio. Pauzirrao je sve do sada i neivestan je za revanš, što bi bio hendikep za trenera Nenada Stojakovića. Ako crno-beli sačuvaju prednost u drugom kolu kvalifikacija ih očekuje bolčji iz dvomeča Šerif - Turan (1:0 prvi meč).

"Bez obzira na uticaj pozitivnog rezultata iz Krajove moramo da budemo najbolji što možemo i mislim da su dečaci svesni toga. Fudbal je veoma lepa igra i ne postoji identična utakmica. Pokušaćemo da napravimo najbolji mogući rezultat sa onim što imamo trenutno od kadra", rekao je Stojaković za zvanični sajt kluba.